LETEAKSJON: Den krevende leteaksjonen i Alpene er nå i gang. Foto: Reuters / NTB Scanpix
LETEAKSJON: Den krevende leteaksjonen i Alpene er nå i gang. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

To babyer og skoleklasse i ulykkesflyet

150 er antatt omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyselskapet Germanwings opplyste på en pressekonferanse i ettermiddag at det var to babyer om bord på flyet som styrtet i Alpene.

Ifølge franske myndigheter var det 150 personer om bord, og det er ikke håp om å finne overlevende. Germanwings forteller at det var 67 tyske statsborgere ombord.

Flyet var på vei fra Barcelona i Spania til den tyske byen Dusseldorf, da det styrtet i de franske Alpene.

Sjekket i går - Den siste rutinesjekken på flyet var i går i Düsseldorf. Flyet var da i god stand, opplyser Germanwings på en pressekonferanse.

Germanwings vet foreløpig ikke hva som skjedde i forkant av styrten, men de avviser at alderen på flyet har noe å si.

To babyer og skoleklasse i ulykkesflyet

Flyet benyttes på ruter som er mellom én og fem timer lange. Ifølge selskapet finnes det 3606 slike maskiner i drift verden rundt.

Ifølge Associated Press har A320-familien en god sikkerhetsstatistikk, med bare 0,14 dødelige ulykker per million flygninger.

Reuters skriver at ulykkesflyet er 24 år gammelt, og har vært en del av Lufthansa-systemet (Germanwings er et datterselskap) siden 1991.

Flyet fløy først fra Düsseldorf til Barcelona i dag morges, og det var på tilbaketuren at ulykken skjedde.

Skoleklasse Om bord i ulykkesflyet var også ei gruppe på 16 elever og to lærere fra gymnasiet Joseph König i Haltern am See, et lite sted om lag 80 kilometer fra Dusseldorf.

De hadde vært på et utvekslingsbesøk i Llinars del Vallès i Catalonia i Spania i ni dager, hvor de bodde hjemme hos elever og ansatte ved instituttet Giola, forteller innbyggere på stedet til avisa La Vanguardia i Barcelona.

Et øyenvitne har fortalt følgende om hva som skjedde i forkant da Airbus A320-flyet styrtet:

- Det var en høy lyd, så plutselig var det stille. Jeg trodde først det var jagerfly, sier øyenvitnet Pierre Polizzi til Al Jazeera.

30 sekunder Polizzi driver en en campingplass to kilometer fra der flyet styrtet. Til nyhetsbyrået Associated Press forteller Polizzi:

- Jeg hørte en lyd som varte lenge, kanskje åtte sekunder, som om flyet gikk saktere enn et militærfly. Etterpå hørtes et bråk som varte i 30 sekunder.

Ulykkesstedet ligger i ekstremt vanskelig terreng på 2700 meters høyde, og kan bare nås fra lufta.

Pierre-Henry Brandet i det franske innenriksdepartementet sier til TV-stasjonen BFM at det blir en «ekstremt langvarig og ekstremt vanskelig» søk- og redningsoperasjon siden flyet styrtet i et så avsidesliggende område.