Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To barn bor på sykehjem

I flere år har to små funksjonshemmede barn bodd på sykehjem i Stjørdal. Nå lover sosialminister Guri Ingebrigtsen å se på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to barna har ifølge loven krav på egen bolig sammen med andre unge funksjonshemmede. Dette har Stjørdal kommune ikke greid å få til.

- Dette er uverdig og uetisk, sier Tule Nervik til NRK. Sammen med sin samboer har han i tre år kjempet for at sønnen Mats (4) skal få et bedre sted å bo. Sønnen er multihandikappet, og trenger hjelp til alt.

- Å plassere barn på aldershjem i 2001 skal ikke kunne skje, fastslår Nervik.

Sykehus

Stjørdal kommune hevder på sin side at alternativet er sykehus.

- Disse barna trenger å være i et medisinskfaglig miljø. Vi forstår at foreldrene vil ha et annet bosted enn sykehjemmet, men per i dag er dette det mest medisinsk forsvarlige, sier rådmannen i Stjørdal, Kjell Fosse, til NTB.

Ifølge ham har kommunen i flere år arbeidet med å finne alternative løsninger for de to små barna.

- Målet er at de skal få spesialinnredede leiligheter på et bosenter vi har planlagt. Der vil de få de pleieressursene som de trenger, forteller Fosse til NTB.

Planene er ferdige, og er godkjent av fylkesmannen og fylkeslegen. Nå venter kommunen på lånetilsagn fra Husbanken. Kommer tilsagnet, starter byggingen våren 2002.

- Men inntil senteret står ferdig, har barna det beste medisinske tilbudet der de er, sier Fosse.

Reagerer

Sosialminister Guri Ingebrigtsen reagerer på de to barnas situasjon, og lover å se på saken.

- Det er snakk om veldig sterke funksjonshemninger, og da vet vi at det oppstår problemer som man ikke løser enkelt. Derfor inviterer jeg rådmannen i kommunen og de pårørende til et møte, slik at vi kan diskutere saken og se hvordan vi kan finne en løsning, sier Ingebrigtsen til NRK.

(NTB)

TAR SAKEN: Sosialminister Guri Ingebrigtsen.Foto: SCANPIX
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media