<strong>MORDBRANN:</strong> To barn døde i en tragisk hyttebrann utenfor Stockholm natt til søndag. Foto: Malin Lööf  / Expressen
MORDBRANN: To barn døde i en tragisk hyttebrann utenfor Stockholm natt til søndag. Foto: Malin Lööf / Expressen Vis mer

To barn døde i tragisk hyttebrann

Nå jakter politiet etter barnefaren på Öland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Ved 21-tiden søndag kveld har politiet sperret av Ölandsbroa, og politiet har lagt ut spikermatter på veien. De utelukker ikke at barnas far kan oppholde seg på øya, skriver Barometer.se.

- Vi kontrollerer området som følge av nye opplysninger vi har fått som gjør det naturlig å se sørover, sier Lars Byström, pressetalsmann  i Stockholms-politiet.

(Dagbladet): De to barna som ble funnet døde i den nedbrente hytta i Dalarö, sør for Stockholm, brukte av og til å besøke hytta sammen med sin far. Tidligere i dag meldte svenske medier at døra var blokkert fra utsiden, slik at det ikke var mulig å åpne den innenfra. Det tilbakeviser nå hytteutleieren.

Kunne åpnes - Døra var låst, men det var ikke verre enn at man kunne åpne den med en hvilken som helst nøkkel, sier utleieren til den svenske avisa Expressen.   

Politiet innledet søndag formiddag etterforskning av mord eller mordbrann. Ofrene er identifisert, og de pårørende i saken er varslet, men politiet vil ikke kommentere noen av detaljene i saken.

- Det er noen omstendigheter og opplysninger i saken som gjør at vi velger å etterforske dette som et mord eller en mordbrann, sier politiets pressetalsmann Lars Byström.

Tre barn Brannen startet ved 02.30-tida natt til i dag, og det skal ha vært tre barn i fritidshuset. Ett av barna skal ha klart å komme seg ut av den brennende hytta for å søke hjelp hos en av naboene. Til tross for at naboene kom raskt til stedet, var hytta overtent, og de to andre barnas liv sto ikke til å redde.

Eieren av hytta sier at han har leid den ut det siste halve året.

- Det er et hus på min eiendom som jeg har leid ut til en far og hans barn noen helger. Det er ingen i min familie som har blitt offer for den tragiske brannen, sier utleieren til Expressen.

Nå søker politiet etter trebarnsfaren, og ifølge naboer skal ikke mannen være observert i eller rundt hytta i går kveld, eller i løpet av natta.

- Forferdelig tragedie Politiet vil ikke bekrefte eller avkrefte om de døde er barn.

- Det jeg kan bekrefte, er at vi har funnet to omkomne personer i hytta. Det er den informasjonen jeg har fått, sier politiets pressetalsmann Lars Byström.

- Min samboer var hjemme, så hun løp ut til den brennende hytta, men det var ikke noe hun kunne gjøre. Det er en forferdelig tragedie som har inntruffet, sier huseieren. Han vil ikke spekulere på hva brannårsaken kan være.

- Nå avventer vi politietterforskningen før vi vet om det er en ulykke, eller om det skyldes noe annet, sier huseieren.

Krimteknikere Rundt klokken 16.30 forlot politiets teknikere branntomta, og tok med seg utbrente elementer fra forskjellige elektriske apparater for å finne ut om brannen kunne ha vært forårsaket av en elektrisk feil.

Fortvilte naboer lurer på hvordan brannen kan ha startet, og forteller at de våknet av brannen.

- Det var mye sirener og bråk. Vi forsøkte å hjelpe til med å slokke brannen. Dette er forferdelig, sier naboen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer