To barn døde

To barn døde og to voksne ble hardt skadd i kollisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Vet du noe? Send tips og bilder

  (Dagbladet.no) : Det var et spedbarn og en 11-år gammel gutt som mistet livet i ulykken som skjedde ved 9.3-tida i dag. To alvorlig skadde er brakt til Ullevål universitetssykehus i ambulanse.

  En rutebuss med tre personer om bord kolliderte med en personbil. Bussen skled ut i et tjern ved veien.

  - Fronten står halvveis nede i Botnertjernet, sier et øyenvitne til Dagbladet.no.

  - I dag var det også veldig glatt, og det er en kjent sak at dette er en veistrekning det er lurt å kjøre forsiktig, sier han til Dagbladet.no.

  Han så ikke selve ulykken, men kom like bak.

  - Da jeg kom fram til ulykkesstedet sto bussen delvis ut i vannet, og fronten sto rundt halvannen meter ned i Botnertjernet. Brannmannskap holdt da på å skjære løs bakenden for å få ut folk, sier han.
  Det glatte føret kan ha ført til at personbilen skled inn i bussen, men årsaken til ulykken er ikke fastslått.

  Det er bussen fra Moss Busstasjon klokka 08.50 som er involvert i ulykken, får Dagbladet.no opplyst ved Schøyen Bilsentral i Moss. Selskapet fikk tildelt ruta 2. januar i år.

  Ulykken skjedde ved 09.30-tida i formiddag. En buss og en personbil frontkolliderte på riksvei 119 mellom Moss og Larkollen.

  Rutebussen skled delvis ut i Botnertjernet, men det er ikke fare for at den skal skli videre ut.

  Flere skadde
  De skadde satt i bilene som var involvert i ulykken.

  - Det ser ut som dette kommer til å ta tid for oss. Vi har folk som jobber på stedet nå, minst 9-10 stykker, og mer mannskap står klar i tilfelle de trengs, sa Jack Hatlem, brannsjef i Mosseregionen til Dagbladet.no. En rekke personer måtte skjæres løs.

  - Det ser ut til å ha gått bra med de i bussen. Sjåføren og to passasjerer var i bussen. Flere er fraktet til sykehus. Jeg kan ikke si noe nå om årsaken til ulykken, sier daglig leder Schøyen Moss, Børre Johnsen til Dagbladet.nosom er på skadestedet.

  Hovedredningssentralen på Sola sendte et Sea King-redningshelikopter. De fikk melding om ulykken klokka 9.40.

  Botnertjernet er et lite vann som er cirka 400 meter langt. Veistrekningen langs vannet er ganske svingete og øde.

  Vanskelig strekning
  Peder Bjerregaard er nærmeste nabo til Botnertjernet. Han forteller til Dagbladet.no at det var ekstremt glatt på veien da han kjørte til jobben i sju-tida i dag morges.

  - Det er et lite strekk langs vannet hvor det er smalt og veldig svingete. For et par år siden var det en lastebil som skled ut av veien langs denne strekningen, sier Bjerregaard til Dagbladet.no.

TO DØDE: To barn mistet livet og to voksne ble hardt skadd i ulykken.
<B>KART:</B> Ulykken skjedde på Botntjern like ved Larkollen.