Brasil:

To barn drept av vådeskudd

Militærpolitiet i Brasil nekter for å ha vært involvert.

SØRGER: Familien til Emily dos Santos og Rebeca dos Santos sørger over jentene i begravelsen. Foto: NTB / NGO RIO DE PAZ / AFP /
SØRGER: Familien til Emily dos Santos og Rebeca dos Santos sørger over jentene i begravelsen. Foto: NTB / NGO RIO DE PAZ / AFP / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Brasilianske Emily dos Santos (4) og kusina Rebeca dos Santos (7) ble skutt og drept da de lekte utenfor huset i byen Duque De Caxias i Rio de Janeiro fredag. Det skriver Sky News.

Hvem som avfyrte skuddene er fortsatt ukjent, og jentene føyer seg inn i rekka av barn under 12 som har dødd etter å ha blitt truffet av et vådeskudd i området i år.

Nå mistenker familien at det var militærpoliti som sto bak de dødelige skuddene.

- Jeg begraver datteren min, som ikke har levd i det hele tatt, sa Emilys far, som sementerte graven på kirkegården Nossa Senhora das Gracas i Rio de Janeiro.

Så politiet skyte

Lídia da Silva Moreira Santos, bestemor til Rebeca og Emilys tante, sa at hun så politiet skyte mot nabolaget der familiene bor da hun kom hjem fra jobb fredag kveld.

En annen slektning, Ana Lúcia Alves de Souza, benektet angivelig at det hadde vært en skuddveksling med politiet.

Nå har 22 barn under 12 blitt rammet av vådeskudd i Brasil i år, hvorav åtte har omkommet, ifølge organisasjonen Fogo Cruzado.

Militærpolitiet nektet på sin side at det ble avfyrt skudd, og sa at en etterforskning vil bli iverksatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer