Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To barn fengslet for hatkriminalitet

Skal ha angrepet en jente på skolen i New York fordi hun var muslim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): En 12 år gammel gutt og en 13 år gammel jente sitter nå fengslet etter at de skal ha gått til angrep på en jevnaldrende jente på en ungdomsskole på Staten Island i New York. Barna skal ha angrepet jenta fordi hun var muslim.

De to arresterte er siktet for overfall etter en hatkriminalitetsparagraf og ransforsøk. Gutten og jenta risikerer 18 måneder i et ungdomsfengsel, melder NBC News.

Hatkriminalitet innebærer lovbrudd mot personer på grunn av for eksempel deres seksuelle legning, religion, etniske opprinnelse.

- Ropte terrorist Ifølge påtalemyndigheten skal de to ha mobbet og plaget offeret blant annet ved å kalle henne terrorist og ved å forsøke stjele fra henne.

- De sparket meg på leggen og slo meg i ansiktet. Da jeg forsøkte å reise meg opp igjen, sa de «du er muslim». Så slo de meg igjen og kalte meg terrorist noen ganger, forteller det antatte offeret til WPIX-TV. 

Hun er opprinnelig Pakistan.

- Forferdelig Hendelsen skal ha kulminert med at de forsøkte å rive av henne hodeplagget.

- Jeg syntes det var forferdelig, sier jenta til TV-stasjonen.

Skolemyndighetene opplyser at de vil avvente disiplinære reaksjoner mot de to siktede inntil saken er behandlet i rettssystemet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media