Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
LØRENSKOG: To døde barn og en skadd mor ble funnet på en adresse i Lørenskog søndag morgen. Video: Øystein Sæthre / Martin Sjue. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Lørenskog:

To barn funnet døde og mor skadd

To døde barn og en skadd mor ble funnet på en adresse i Lørenskog søndag morgen. Politiet har undersøkt en adresse i Fjerdingby i forbindelse med saken.

Klokka 08.30 mottok Øst politidistrikt melding om en mulig brann på en privat adresse på Lørenskog.

- Da nødetatene ankom stedet, ble det funnet to små barn og en skadd mor.

Barna ble erklært døde på stedet, og mor er fraktet til Ullevål sykehus hvor hun får behandling for skader.

Moren er kritisk skadd, opplyser innsatsleder på stedet.

- Det ble umiddelbart iverksatt hjerte- og lungeredning på barna, men det ble dessverre relativt raskt konstatert at livene ikke sto til å redde, sier politiets innsatsleder Marit Furuseth til Dagbladet.

POLITIET: Bruker store ressurser på å belyse alle sider av saken hvor to døde barn og en skadd mor ble funnet i Lørenskog søndag morgen. Video: Scanpix Vis mer

- Mistenkelig

Hun sier politiet fortsatt er i en tidlig fase i etterforskningen.

- Dødsfallene etterforskes som mistenkelige. Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, men vi jobber med å danne oss et bilde av hva som har skjedd. Vi holder på med å avhører vitner og ber også folk som har vært på stedet mellom midnatt og 09.00 søndag morgen om å melde seg til politiet.

Furuseth sier at de ikke kan si noe mer om noen som er siktet i saken.

- Vi vil nå samle spor på stedet. Vi har kriminalteknikere på stedet, og vil også gjennomføre rundspørringer, sier Furuseth.

Politiaksjon på Rælingen

Innsatsleder Rolf Listrøm bekrefter overfor Romerikes Blad at politiet søker etter en person i Rælingen i forbindelse med hendelsen. Bevæpnet politi og hundepatrulje skal være på stedet.

- Vi er midt i en større politiaksjon hvor vi leter etter en person i forbindelse med hendelsen i Lørenskog. Ingen er pågrepet, men søkene fortsetter, sier innsatslederen.

I en oppdatering klokka 13.19 bekrefter politiet at de har undersøkt en adresse i Fjerdingby i Rælingen i forbindelse med saken.

- I forbindelse med saken går politiet ut bredt og har i den forbindelse bla. undersøkt en adresse i Fjerdingby for å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger i saken. Det vil bli gitt mer informasjon utover ettermiddagen, skriver politiet.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra politiet angående aksjonen, uten å lykkes.

TO BARN DØDE: Politiet er tiltstede på en adresse i Lørenskog etter at to barn ble funnet døde søndag morgen. Foto: Martin Benedikt Sjue
TO BARN DØDE: Politiet er tiltstede på en adresse i Lørenskog etter at to barn ble funnet døde søndag morgen. Foto: Martin Benedikt Sjue Vis mer

Røyklukt

Ifølge TV 2 skal det ha gått en brannalarm i store deler av boligkomplekset, og det skal ha vært røyklukt.

Politiet etterlyser personer som har vært i området fra midnatt til klokka 9 i dag tidlig.

- Vi er på stedet sammen med nødetatene. Politiet vil etterforske saken som mistenkelig dødsfall, opplyser politiet i ei pressemelding.

Politiet har satt opp sperringer på stedet.

På Twitter skrev politiet først at de er på stedet i forbindelse med mistenkelig dødsfall, og at det vil være synlig politi i området.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!