To barn omkom i boligbrann |

En gutt (2) og ei jente (11 mnd) døde etter boligbrann i Sarpsborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg kan bekrefte at to barn er omkommet. Det er en gutt og en jente på 11 måneder og to år fra samme familie, sier operasjonsleder Terje Lindahl til Dagbladet.no.

Far til behandling

Politiet har nå etterforskere på stedet for å finne årsaken til brannen.

De omkomne ble i formiddag kjørt til sykehus sammen med faren og ett søsken, etter brann i familiens tomannsbolig i Utsiktsveien i Sarpsborg.

- Far er nå til behandling på sykehus. Mor er uskadd, sier Lindahl.

Brannvesenet meldte fra til politiet om brannen klokka 10.40. Da politiet kom til stedet var tomannsboligen overtent. Det bor ti personer i bygningen. Bare fire av dem var i huset.

– Det var seks personer i huset da brannen startet. To av disse befant seg i første etasje og kom seg ut uskadd. I annen etasje var det to barn og to voksne. Begge barna, 11 måneder og to år gamle, mistet livet, mens faren til barna og et annet familiemedlem er til sendt til sykehus med sjokk- og røykskader, sier Terje Lindahl, operasjonsleder i Østfold politidistrikt, til NTB.

Tre barn under tolv år og familiefaren ble sendt til Fredrikstad sykehus.

SENDT TIL SYKEHUS: Tre barn under tolv år og familiefaren ble sendt til Fredrikstad sykehus. Foto: Jon Terje Pedersen
SENDT TIL SYKEHUS: Tre barn under tolv år og familiefaren ble sendt til Fredrikstad sykehus. Foto: Jon Terje Pedersen Vis mer

Raskt overtent

Huset ble raskt overtent og hadde kraftig en røykutvikling.  Klokken 1130 brant huset fremdeles, men  det skal ikke være fare for spredning til nabohusene.

Politiet har ingen formening om årsak til brannen.

- Saken er overlatt til Sarpsborg politikammer, så de har ansvaret for den videre etterforskningen, sier LIndahl til Dagbladet.no.

Flammehav

– Da vi kom fram til huset sto flammene ut av vinduene på den ene siden av huset. Vi fikk fort bekreftet at det var to barn der inne og sendte umiddelbart inn røykdykkere. Vi ga dem beskjed om å gi blaffen i det som hadde med brannen å gjøre og bare konsentrere seg om å få barna ut. Men røykdykkerne møtte et flammehav allerede i trappegangen. De fikk slått ned flammene veldig fort, og var rimelig fort inne og fikk disse to barna ut. Men dessverre var det for sent, sier overbefal Bjørn Åge Sørensen ved Sarpsborg brannvesen til NTB.


Til sammen jobbet elleve-tolv brannfolk med å slukke brannen.


– Vi rykket først ut med sju stykker, men det var også en brannmann på stedet allerede. Han hadde vært på besøk i nærheten, sier Sørensen.

Foto: Jon Terje Pedersen
Foto: Jon Terje Pedersen Vis mer


I 12-tiden var brannen fortsatt ikke helt slukket, men brannvesenet hadde da kontroll over flammene.
Brannårsaken er foreløpig ukjent.