To barn omkom

Et spedbarn og en 7-åring omkom da to personbiler krasjet med en buss ved Larkollen i formiddag. To voksne er hardt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARKOLLEN (Dagbladet.no) Det var et åtte måneder gammelt spedbarn og en 7-åring som mistet livet i ulykken som skjedde ved 9.30-tida i dag. To alvorlig skadde er brakt til Ullevål universitetssykehus i ambulanse. Alle fire satt i samme bil, en Audi 90, som ble totalvraket.

- Dette er selfølgelig en tragisk hendelse, særlig for lokalsamfunnet, sier Olaf Simensen Berglia førstebetjent ved Rygge lensmanskontor til Dagbladet.no.

Ulykken skjedde ved 09.30-tida i formiddag. En rutebuss og to personbiler kolliderte på riksvei 119 mellom Moss og Larkollen.

Rutebussen skled delvis ut i Botnertjernet. Bussen er nå heist opp på veien igjen.

- Vi tror ulykken skyldes kjøreforholdene, det var ekstremt glatt her, med temperatur rundt 0 grader. Vi har saltet her etterpå, sier Berglia.

De to voksne som satt i samme bil som barna er hardt skadd.

I tjernet

Politiet tror at den ene personbilen først kolliderte med bussen, og at bilen med de to omkomne deretter krasjet med bussen. Kvinnen i den første bilen, en Mercedes C180, ble ikke fysisk skadd i ulykken.

- Bilene blir nå fraktet bort av Falken. Biltilsynet skal undersøke vrakene, og vi regner med å åpne veien i 15-tida, sier Berglia.

- Fronten stod halvveis nede i Botnertjernet, sa et øyenvitne til Dagbladet.no tidligere i dag.

- I dag var det også veldig glatt, og det er en kjent sak at dette er en veistrekning det er lurt å kjøre forsiktig, sier han til Dagbladet.no.

Han så ikke selve ulykken, men kom like bak.

- Da jeg kom fram til ulykkesstedet sto bussen delvis ut i vannet, og fronten sto rundt halvannen meter ned i Botnertjernet. Brannmannskap holdt da på å skjære løs bakenden for å få ut folk, sier han.

Det glatte føret kan ha ført til at personbilen skled inn i bussen, men årsaken til ulykken er ikke fastslått.

Rutebussen var på vei mot Larkollen da ulykken skjedde. Det var to ungdommer om bord i tillegg til sjåføren. Alle slapp fra det med fysiske skader, men sjåføren har fått sjokkskader.

Vanskelig vei

Hovedredningssentralen på Sola fikk melding klokka 9.40, de sendte umiddelbart et Sea King redningshelikopter.

Botnertjernet er et lite vann som er cirka 400 meter langt. Veistrekningen langs vannet er ganske svingete og øde.

Peder Bjerregaard er nærmeste nabo til Botnertjernet. Han forteller til Dagbladet.no at det var ekstremt glatt på veien da han kjørte til jobben i sju-tida i dag morges.

- Det er et lite strekk langs vannet hvor det er smalt og veldig svingete. For et par år siden var det en lastebil som skled ut av veien langs denne strekningen, sier Bjerregaard til Dagbladet.no.

BARN: To barn mistet livet i ulykken, to voksne er hardt skadd.
<B>SKADD:</B> De to skadde ble fraktet til sykehus.
<B>I VANNET:</B> Bussen rute 403 til Moss havnet i vannet.