Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To barn smittet av hissig E. coli-bakterie i Vennesla

Smittet av E. coli-bakterie i en barnehage.

E.COLI: To barn er smittet av E.coli i en barnehage i Vennesla. Bildet er fra Veterinærinstituttets patogenlab der man tester E.coli-bakterienes overflateegenskaper. Foto: Hanne Mari Jordsmyr, Veterinærinstituttet
E.COLI: To barn er smittet av E.coli i en barnehage i Vennesla. Bildet er fra Veterinærinstituttets patogenlab der man tester E.coli-bakterienes overflateegenskaper. Foto: Hanne Mari Jordsmyr, Veterinærinstituttet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 andre barn undersøkes for mulig smitte og prøveresultatene er klare mandag, skriver VG.

Det første smittetilfellet ble påvist i slutten av september, og i forrige uke ble et nytt tilfelle bekreftet. Begge barna går i Smååsane barnehage i Vennesla.

Ingen av de to barna er blitt alvorlig syke, men det er satt i gang tiltak for å hindre at bakterien sprer seg.

- Begge disse to barna har fått individuell oppfølging og har blitt tatt ut av barnehagen, sier kommunalsjef for oppvekst i Vennesla kommune, Kristin Eidet Robstad.

De foresatte ble informert om smitten i barnehagen på fredag, og i helgen har blant annet kjøkkenet i barnehagen blitt vasket ned. Søndag kveld diskuterte kommunen hvordan utbruddet skal behandles.

(NTB)