To barn sultet ihjel da mor dro på byen

Den 23-år gamle alenemoren etterlot ungene sine i leiligheten, dro på byen med kjæresten og ble borte i to uker. Sønnene på to og tre år sultet og tørstet ihjel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien fant sted i Franfurt/Oder i det tidligere DDR. Mandag ble døra til en toroms leilighet brutt opp, hvor de to guttene på henholdsvis to og tre år lå døde på gulvet. Seinere på dagen ble deres 23 år gamle mor arrestert i Berlin, 80 kilometer unna.

Hun forklarte overrasket og sjokkert at hun hadde etterlatt både mat og drikkevarer på bordet. Så ungene hennes trengte sannelig ikke lide noen nød.

Kvinnen er arbeidsløs og har fire barn. Det yngste ble født i vinter, men 23-åringen fikk det umiddelbart bortadoptert. Eldstemann på fire år bor hos besteforeldrene sine.

Besøkte kjæresten

I politiavhør har moren fortalt at hun etterlot Kevin og Tobias alene fordi hun ville hilse på kjæresten sin. Oppholdet i Berlin ble lengre enn planlagt, men hun tenkte ikke nærmere over hvordan smårollingene hadde det. Heller ikke etter at det var gått to-tre uker siden hun så dem siste gang. Hun nekter all straffeskyld.

Morens politiforklaring torpederes av mannen som hun var på besøk hos. I tysk presse uttaler han at han utallige ganger spurte henne hvem som tok seg av sønnene hennes.

Noen ganger svarte hun at de var hos foreldrene hennes, mens hun andre ganger sa hun at barnevernet hadde hentet dem.

Naboer hørte ropene

Naboer forteller at de hørte barnegråt og rop fra leiligheten flere ganger i løpet av de siste ukene. Likevel ringte ingen etter politiet. Etter tirsdag for en uke siden hørte ingen noe mer.

En talsmann for statsadvokaten i delstaten Brandenburg sier at kvinnen kommer til å bli tiltalt for drap.

Anklagemyndighetene vil bruke saken for å statuere et eksempel. 23-åringen sitter nå i varetekt.