To bastøferger ute av drift - lange køer

En times ventetid på morgenkvisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To av ferjene som trafikkerer det svært mye brukte sambandet Moss-Horten, er ute av drift i morgentimene i dag, melder selskapet Bastø Fosen.

Årsaken er tekniske problemer på ferjene «Bastø IV» og «Bastø VI», og flere avganger er kansellert på begge sider av fjorden. Moss Avis melder om lange køer og trafikale problemer.

- Det er opptil en times ventetid. Det er kjedelig når dette skjer, men vi gjør vårt beste for å hente inn igjen forsinkelsene, sier Bastø Fosens kvalitetssjef Georg Steintveit til Dagbladet klokka 07.45.

Steintveit forklarer at den ene ferja har problemer med å koble inn propellen, mens den andre har en oljelekkasje i maskinrommet. Bastø Fosens teknikere jobber med å utbedre feilene.

Selskapet har normalt fem ferjer i drift på dagen, hvorav tre fram til klokka 08. To av disse er altså ute av spill.

- Vi jobber med å sette inn to andre ferjer, «Bastø I» og «Bastø II», og håper å være i normal drift igjen utpå formiddagen, sier kvalitetssjefen.

Stansen kommer på et lite beleilig tidspunkt, siden Oslofjordtunnelen for tida er stengt. Bastøferga gjenstår for mange som den eneste muligheten til å komme seg raskt over fjorden.

Selskapet oppfordrer reisende til å holde seg oppdatert på selskapets nettsider.

Dagbladet følger saken.