BRANN I MASKINROMMET: Ålesund fylles av røyk, og minst tolv fraktes til sykehus etter brannen i hurtigruta Nordlys. Foto: Rune Eik
BRANN I MASKINROMMET: Ålesund fylles av røyk, og minst tolv fraktes til sykehus etter brannen i hurtigruta Nordlys. Foto: Rune EikVis mer

To bekreftet døde etter brann på Hurtigruta

Havarikommisjonen på vei til Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Operasjonsleder Arnfinn Valderhaug i Sunnmøre politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at to personer er funnet døde.

- Det kan jeg bekrefte, sier Valderhaug.

De to ble funnet ombord på skipet, hvor er ikke kjent. Det er ikke kjent om de to jobbet ombord eller var passasjerer.

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Helse Møre og Romsdal HF er satt i katastrofeberedskap etter at det brøt ut brann i Nordlys.

Fem pasienter er ankommet Ålesund sjukehus. Tolv pasienter er innmeldt til sjukehuset, opplyser HMRHF til Dagbladet.

- Det vi vet er at fem personer er framme på sykehuset, av de totalt 12 som foreløpig er varslet. Vi har fått meldt inn både brann- og røykskader, men har ikke detaljer på de enkelte, sier kommunikasjonssjef Arnt Sommerlund til Dagbladet.

Katastrofeberedskap - Noen er lettere skadd og blir sendt til legevakta, mens flere sendes til akuttmottaket, opplyser han.

Om det er snakk om livstruende skader, er for tidlig å si.

- Vi er i katastrofeberedskap, det betyr at vi vurderer å rydde sengeplass til et økt antall pasienter, kaller inn ekstra personell og har satt ned en katastrofeledelse, sier Arnt Sommerlund.

Pårørende kan kontakte helseforetaket på 70 10 51 28 eller 70 10 51 27.

Evakuert 251 av 262 personer om bord er nå brakt i land, opplyser pressesjef Anders Bang Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet klokka 12.

- De fleste av de gjenværende deltar i slukningsarbeidet sammen med lokalt brannvesen, sier Andersen.

Havarikommisjonen sender fire inspektører til Ålesund for å granske hendelsen.

Fungerende avdelingsleder Morten Kveim i sjøfartsavdelingen sier de tar brannen alvorlig.

- Det er et passasjerskip og mange personer involvert. Konsekvensene kunne blitt spesielt store, sier Kveim til Dagbladet, og legger til at de sender to inspektører i ettermiddag. Disse forsterkes av ytterligere to som reiser opp i morgen.

Voldsom røykutvikling Politiet fikk melding om brannen i maskinrommet klokka 9.20 via Hovedredningssentralen. En halvtime seinere var to redningshelikoptre på vei til stedet. — Helikoptrene er fløyet til Ålesund og står nå i beredskap. I tillegg er et brannhelikopter på vei fra Bergen. 235 personer er evakuert, de fleste av dem passasjerer. Noe av mannskapet er igjen for å hjelpe til med slukningsarbeidet, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB. Alle de evakuerte blir brakt til Rica Parken Hotel.

Tjukk, svart røyk stiger opp fra skipet, og brannalarmen kan høres på land. Ifølge politiet var det 262 personer om bord i Nordlys, 207 av dem passasjerer.

Dagbladet kommer med mer.