Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To bekreftet døde etter bussulykke i Oslo

Bussen tippet over en murkant og rullet 20 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En rutebuss på vei fra Oslo til Lillestrøm kjørte i natt av veien ved Rommen i Oslo og rullet 20 meter. Det ble tidlig klart at en mann omkom, men i dag tidlig bekrefter politiet overfor NTB at ytterligere en person omkom.

Politiet har gjennom natta jobbet med å finne ut hva som egentlig førte til den dramatiske utforkjøringen på riksvei 4 på Rommen i Groruddalen i Oslo. 

- Vi har ingen sikker konklusjon omkring hva som har skjedd, men vi har enkelte holdepunkter. Vi kunne blant annet se at veibanen var bar. Bussen kom fra Oslo til Lillestrøm, og det er en busslomme like ved stedet. Noen få meter forbi busslomma er det en mur i veikanten som er laget som en fender. På denne har vi sett spor etter bussen, og ser at den var oppå den og veltet ned en skråning. Bussen endte opp 20 meter lengre ned, forklarer vaktleder Lennart Kyrdalen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Vi kan altså konkludere med hva som har skjedd, men vi vet ikke hvorfor det skjedde, sier han til Dagbladet.

Politiet har også avhørt en rekke av vitnene som ikke ble alvorlig skadd. 12 personer ble brakt til legevakt med lettere skader. Fire personer ble kjørt til Ullevål sykehus med variendene skader.

Bussjåføren omkom Gry Isberg, kommunikasjonssjef i Ruter, forteller at de nå har fått bekreftet at en av de omkomne er bussjåføren.

- Sjåføren ble fraktet hardt skadd til Ullevål, men døde av skadene. Dette er dypt tragisk, og våre tanker går nå først og fremst til familie og venner, sier Isberg.

Sjåføren var ansatt i Unibuss, som er Ruters operatørselskap på den aktuelle bussruta. Unibuss ble i dag morges kontaktet av Havarikommisjonen, som vil starte sine undersøkelser i morgen, forteller Isberg. Ulykkesbussen har i løpet av natta blitt fraktet til Risløkka veistasjon.

- Dette rammer Unibuss hardt. Det jobbes nå med å informere kollegaer av sjåføren, sier Isberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media