Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To bergensfotografer ble «Årets fotograf»

Bergensfotografene Kay A. Berg og Petter Solheim deler tittelen Årets fotograf etter å ha mottatt utmerkelsen under åpningen av Fotografiens hus i Oslo i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til å bli Årets fotograf for tredje gang, ble Berg hedret med Norges Fotografforbunds høyeste utmerkelse, Gullmedalje med krans.

Solheim vant prisen for beste brudebilde. Det ble delt ut priser i seks klasser. De to som delte tittelen Årets fotograf fikk samlet flest poeng.

Fotograf Hans Jørgen Brun, Bergen, vant portrettklassen med sitt portrett av lyrikeren Kolbein Falkeid. Beste barnebilde ble tatt av Ove Aalo, Sortland, og beste reklame/manipulasjon av Isidor Åstrøm, Oslo. Åpen klasse ble vunnet Bjørnar Pedersen, Mosjøen og årets lærling ble Janne Hoem, Nøtterøy.

Det var tidligere stortingspresident og fotograf Jo Benkow som overrakte prisene. I alt har 800-900 fotografer fra hele landet deltatt i konkurransen.

Fotografene er svært fornøyde med å få et samlet faglig miljø og utstillingsvindu i det nye huset, og betegnet åpningsdagen som historisk. Fotografiens Hus skal være et knutepunkt for fotografer over hele landet og være med på å synliggjøre fotografene.

(NTB)