Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To bilbomber i Bagdad på få timer

Over 20 mennesker er drept i to bilbombeangrep i Iraks hovedstad Bagdad. Bombene gikk av med noen timers mellomrom, opplyser irakiske sikkerhetskilder.

EKSPLODERER: I starten av muslimenes hellige måned Ramadan, smalt det i løpet av få timer to bilbomber i Iraks hovedstad Baghdad. Over 20 mennesker er drept. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag formiddag ble minst sju mennesker drept og over 30 såret da en bilbombe eksploderte i den irakiske hovedstaden. Bilen som bomben var plassert i, sto parkert utenfor et offentlig kontor.

Noen timer tidligere ble minst 15 mennesker drept og 27 såret da en annen bilbombe gikk av utenfor en populær iskrembutikk i Bagdad.

Sykehus og politi opplyser at det første angrepet fant sted mandag kveld etter at sola var gått ned og muslimene kan spise, ettersom de for tiden faster på dagtid i ramadan.

Etter mørkets frambrudd fylles restauranter og kafeer raskt opp av familier. Ifølge myndighetene var bomben plassert i en bil parkert utenfor iskrembutikken og angivelig utløst med fjernkontroll.

Videoer på sosiale medier viser kaotiske tilstander i kjølvannet av eksplosjonen, med sårede liggende på bakken.

Ingen har foreløpig tatt ansvar for bomben, men den ytterliggående islamistgruppen IS har tidligere gjennomført lignende angrep. Under ramadan i fjor ble flere hundre personer drept av en lastebilbombe.

(©NTB)

Hele Norges coronakart