To bilbomber rystet Jerusalem

I morges eksploderte den andre bilbomben på ni timer i den vestlige, jødiske delen av Jerusalem, og skadet to mennesker, opplyser israelsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde i den travle Jaffa-gaten i sentrum av det moderne Jerusalem, ikke langt fra stedet der en annen bilbombe gikk av rundt midnatt.

Vitner forteller at de hørte fem eller seks eksplosjoner. Ifølge politiet var den siste bomben satt sammen av en bombekastergranat og spiker.

Gruppen Islamsk hellig krig skal ifølge nyhetsbyrået Reuters ha tatt på seg ansvaret for den siste av de to bombene.

PFLP- bombe

Nattens bombe gikk av i et område med mange utesteder og mye natteliv ved den sentrale politistasjonen Jerusalem, og ved et «under» ble ingen mennesker skadd.

Politiet gjennomsøkte i timene etter eksplosjonen gatene i nærheten, for å undersøke om det var plassert flere bilbomber i området. Tekniske eksperter sa at bomben, som gikk av kort tid før midnatt, trolig ble detonert med en fjernutløser.

Den palestinske organisasjonen PFLP skal ifølge nyhetsbyrået AFP ha tatt på seg ansvaret for bomben ved politistasjonen natt til søndag.

PFLP tilhører PLO, som domineres av Yasser Arafats Fatah-fraksjon.

Den israelske statsministeren, Ariel Sharon, rykket søndag morgen ut med en melding om at Arafats selvstyremyndigheter er ansvarlige for den siste «terrorbølgen».

USA-besøk

Eksplosjonene, som kunne høres på flere kilometers avstand, skjedde kort tid før USAs Midtøsten-utsending William Burns skulle ha samtaler med palestinernes president Yasser Arafat i Ramallah på Vestbredden og Israels statsminister Ariel Sharon i Jerusalem.

Burns skal forsøke å få til en varig slutt på voldsbølgen i Midtøsten, som brøt ut i september i fjor. Minst 448 palestinere, 87 israelere og 13 israelske arabere har til nå mistet livet i oppstanden som palestinerne kaller intifada.

Israel har erklært en ensidig våpenhvile, som innebærer at landets styrker ikke skal angripe palestinske mål, men forbeholder seg retten til å slå tilbake i selvforsvar, hvis israelske mål blir utsatt for terrorangrep.

I morges rykket to israelske stridsvogner inn i et selvstyrt palestinsk område i nærheten av en jødisk bosetting sør i Gazastripen.

Ved Betlehem på Vestbredden ble to palestinske unggutter såret søndag da en jødisk bosetter som kom kjørende i bil begynte å skyte på en gruppe palestinske ungdommer i forbifarten.

(NTB-Reuters)