To bilbomber rystet Jerusalem

I morges eksploderte den andre bilbomben på ni timer i den vestlige, jødiske delen av Jerusalem, og skadet to mennesker, opplyser israelsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde i den travle Jaffa-gaten i sentrum av det moderne Jerusalem, ikke langt fra stedet der en annen bilbombe gikk av rundt midnatt.

Vitner forteller at de hørte fem eller seks eksplosjoner. Ifølge politiet var den siste bomben satt sammen av en bombekastergranat og spiker.

Gruppen Islamsk hellig krig skal ifølge nyhetsbyrået Reuters ha tatt på seg ansvaret for den siste av de to bombene.

PFLP- bombe

Nattens bombe gikk av i et område med mange utesteder og mye natteliv ved den sentrale politistasjonen Jerusalem, og ved et «under» ble ingen mennesker skadd.

Politiet gjennomsøkte i timene etter eksplosjonen gatene i nærheten, for å undersøke om det var plassert flere bilbomber i området. Tekniske eksperter sa at bomben, som gikk av kort tid før midnatt, trolig ble detonert med en fjernutløser.

Den palestinske organisasjonen PFLP skal ifølge nyhetsbyrået AFP ha tatt på seg ansvaret for bomben ved politistasjonen natt til søndag.

PFLP tilhører PLO, som domineres av Yasser Arafats Fatah-fraksjon.

Den israelske statsministeren, Ariel Sharon, rykket søndag morgen ut med en melding om at Arafats selvstyremyndigheter er ansvarlige for den siste «terrorbølgen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer