To biljakter endte i massekollisjoner

Klokka 02 smalt tyvene fluktbilen i to politibiler i Vestfold. Klokka 11 endte en ny biljakt i samme distrikt med at de forfulgte kjørte på flere biler før ferden endte mot en politibil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nattas elleville biljakter startet med at to menn rygget en Suburban pickup i en sportsbutikk i Hvittingfoss i 01.30-tida. De stormet inn i butikken og rev med seg varer for et ukjent beløp før de suste fra stedet. Bilen ble observert i Sem og politiet kastet seg raskt på hjul bak pickupen som var sjålet i Vest-Oppland.

- Bilen med de to mennene kjørte seg fast i en gårdsvei. I forsøket på å komme seg vekk kjørte bilen først inn i baken på en politibil og presset denne av veien, sier operasjonsleder Asle Kåre From ved Vestfold politidistrikt.

Politibil nummer to stilte seg da i veien for den store fluktbilen.

Alle lettere skadd

- Tyvene tok fart og kjørte inn i den neste politibilen, sier From til Dagbladet.no.

Det hele fant sted ved Revetal i Ramnes kommune i Vestfold.

- Etter at de hadde presset politibilene av veien, kjørte de inn i en stor stabel med takstein. Mennene hoppet ut av bilen og forsøkte å rømme hver sin vei, men ble innhentet av politiet, opplyser From.

De to mennene ble kjørt til Sentralsykehuset i Vestfold sentralsykehus for behandling av kuttskader. De ligger fortsatt til observasjon. Tre politimenn ble lettere skadd under sammenstøtet med tyvenes pick-up, og ble også fraktet til sykehuset. Der ble de undersøkt for nakke- og ryggskader, men de er nå utskrevet.

- SEFO er underrettet om hendelsen, og vi vil vurdere fengsling av de to mennene på mandag, sier From.

- Uten sidestykke i fredstid

En ny biljakt ble innledet av politiet i Vestfold etter at de klokka 10.44 fikk meldinger fra forskrekkede bilister. En bil på vei nordover på E 18 i retning Drammen kjørte altfor fort og kjørte forbi på både høyre og venstre side - på og utenfor veibanen.

- Bilen skal ha hatt en kjøreatferd som mangler sidestykke i fredstid, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

UP ble varslet og la seg på hjul. Ved Sanne forsøkte de å stanse bilen, men i stedet for å lystre, kjørte de rett på politibilen.

- Vi har ikke helt oversikt ennå, men etter å ha truffet UP-bilen fortsatte de med å kjøre på flere andre sivile biler, sier operasjonsleder Knut Larsen ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Til slutt klarte UP-bilen igjen å stille seg i veien for den ettersøkte bilen ved Lierstranda. Denne gangen ble det bom stans etter sammenstøtet, og sjåføren i bilen ble tatt hånd om av politiet.

Det hele var over like før klokka 11. Politiet er på stedet og forsøker og skaffe seg oversikt over hva som skjedde.