To bingoran kobles mot Sund-drapet

Kort tid før Inger Sund (69) ble overfalt og drept, ble to andre bingospillere ranet. Den ene hadde vært på M16 Bingo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå undersøker politiet om det er en sammenheng mellom ranene og overfallet på Inger Sund. Dagbladet kjenner til at politiet har rettet søkelyset mot et spesielt kriminelt miljø som overvåker eldre bingogjester i de mest populære bingohallene.

Spilte på samme bingo

Det var også to eldre bingogjester - henholdsvis en mann og en kvinne - som ble ranet kort tid før Inger Sund ble overfalt i leiligheten sin på Adamstuen i Oslo.

Den mannlige bingospilleren, som er i 70-åra, hadde vunnet en stor gevinst på M16 Bingo, samme bingo som Inger Sund var på den siste kvelden. Mannen ble overfalt da han var på vei hjem til fots.

Tyvene truet til seg hele bingopremien. Politiet fikk ikke vite om ranet før de gjorde en rundspørring blant bingogjestene. Ingen personer er siktet i forbindelse med ranene.

Dagbladet skrev i går at kriminelle har begynt å overvåke bingogjester, fordi de anser eldre mennesker som et lett bytte - i forhold til å rane bensinstasjoner eller postkontorer. Politioverbetjent Finn Abrahamsen bekrefter Dagbladets opplysninger.

- Det kan se ut til at enkeltpersoner eller grupper av kriminelle overvåker eldre mennesker som spiller bingo, for så å følge etter og rane dem på tur hjem, sier Abrahamsen.

Advarer bingospillere

Politiet konsentrerer nå all etterforskning i Sund-saken omkring bingomiljøet. De mener Sund kan ha blitt overvåket i lang tid før hun ble overfalt i sin egen leilighet.

- Vi oppfordrer gjester ved bingoer om å være ekstra forsiktige både under selve spillet og ved uttak av gevinster, sier Abrahamsen.

På Bingo M16 var det i går kveld bare et fåtall bingospillere. På plakater i lokalet henger politiets bilder av Inger Sund som en skremmende advarsel.

Ekteparet Kari (69) og Harry (80) er glade for at politiet nå går ut med en advarsel. De mener det er på høy tid.

- Det er ikke noe moro lenger. Vi vet jo ikke når det plutselig er vår tur til å bli tatt. Nå tør vi aldri gå på bingo etter mørkets frambrudd, sier Kari.

DREPT: Inger Sund (69)