KOM SEG PÅ: De to trailersjåførene tror blindpassasjerne kom seg inn i lastebilen mens de var på en av Stena Lines båter fra Kiel til Göteborg .Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KOM SEG PÅ: De to trailersjåførene tror blindpassasjerne kom seg inn i lastebilen mens de var på en av Stena Lines båter fra Kiel til Göteborg .Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

To blindpassasjerer skar seg ut av traileren til Frank og Johnny etter båttur

Pågrepet utenfor Drammen kort tid etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To blindpassasjerer skar hull i taket og hoppet ut av en trailer som hadde kjørt til Nedre Eiker fra Göteborg. De to, som hevder å være flyktninger, ble pågrepet ved Herstrøm rundt en mil vest for Drammen sentrum.

Drammens Tidende har snakket med trailersjåførene, Frank og Johnny Olsen i Hønefoss-baserte Krøderen Transportservice. De var på vei hjem fra Göteborg da de stoppet og oppdaget to hull i presenningen bak på traileren.

- Det var som noen luftehull. Da vi åpnet dørene bak for å se, så vi to karer sitte i lasterommet. Vi prøvde å stenge dem inne, men da skar de hull i taket og hoppet ut, sier Frank Olsen til avisen.

Like etter løp brødrene inn i traileren for å ringe politiet.

De to blindpassasjerene, som sannsynligvis har hoppet på lastebilen på ferga til Göteborg og deretter i traileren til Norge, ble raskt pågrepet ved hjelp av politiets hundepatrulje.

De er nå kjørt til arresten i Drammen politistasjon der politiet avhører dem samt sjekker ID-papirene deres.

- Vi har ikke fått avklart hvor de er fra enda, men i avhør sier de at de er flyktninger fra Marokko og Syria. Dette er ikke så vanlig i Drammen, så det er sjelden kost for oss, sier operasjonsleder Trond-Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

De to blindpassasjerene hevdet også det var en tredje flyktning med, men at han hoppet av traileren i Sverige.

(NTB)