To bolighus i full fyr i Bergen

To trehus er ansett som tapt etter en storbrann i Bergen sentrum natt til søndag. 

NEDBRENT: Politiet i Hordaland meldte om brannen like etter klokken 2 natt til søndag. Foto: Bergen Foto og Media
NEDBRENT: Politiet i Hordaland meldte om brannen like etter klokken 2 natt til søndag. Foto: Bergen Foto og Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Totalt 12 personer ble evakuert da det oppsto en eksplosjonsartet brann på Sydnes i Bergen sentrum natt til søndag.

Brannvesenet i Bergen melder at brannen skal være slukket, men at etterslukking vil pågå utover dagen.

- Vi endte opp med å evakuere 12 personer i forbindelse med brannen i de to husene som nå anses som tapt. Ingen skal være skadd, det har heller ikke kommet noen meldinger om savnede personer, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i politiet i Hordaland til Dagbladet.

Video: Politiet i Hordaland meldte om brannen like etter klokken 2 natt til søndag. NTB Scanpix Vis mer

Politiet fikk melding om brannen klokka 01.35 natt til søndag. Det var Bergens Tidende (BT) som først meldte om det de omtalte som en storbrann i to bolighus på Nøstet i sentrum av byen.

- Vi vil nå gjennomføre avhør for å få en bedre beskrivelse av hva som har skjedd. Deretter vil vi foreta åstedsundersøkelser så snart brannvesenet har klarert brannstedet, sier Samsonsen.

110-sentralen i Hordaland meldte på Twitter like før klokka 5 at brannen er slukket.

- Etterslukking vil pågå utover dagen, skriver brannvesenet.

SV-lederen evakuert

EVAKUERT: Sv-leder Audun Lysbakken var en av 12 personer som måtte evakueres i forbindelse med den voldsomme brannen i Bergen sentrum natt til søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
EVAKUERT: Sv-leder Audun Lysbakken var en av 12 personer som måtte evakueres i forbindelse med den voldsomme brannen i Bergen sentrum natt til søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Tolv personer ble evakuert. Disse fikk tilbud om overnatting. SV-leder Audun Lysbakken var blant naboene som måtte evakueres, skriver Bergens Tidende.

- En nabo ringte på hos oss, og så politiet like etterpå. Vårt hus er et lite stykke unna, så det går bra med oss. Det er fryktelig trist med brann i strøket. Vi får bare håpe at alle i husene som brenner har kommet seg i trygghet, sier Lysbakken som var på besøk hos familie.

Full fyr

Like etter klokken 2 natt til søndag sa Samsonsen til NTB at det først begynte å brenne i ett hus i Sydnesgaten, før det spredte seg til nabohuset.

Vaktkommandør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen i Hordaland sa at det var stor brannsmitte i området, men brannmannskapene klarte til slutt å isolere brannen.

Brannmannskaper fra fire stasjoner rykket ut til stedet, i tillegg fikk brannvesenet assistanse fra Askøy brannvesen.

Røyk ut av et tredje hus

Vaktkommandør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen i Hordaland sa til NTB klokken 2.30 at området hadde stor brannsmitte.

- Det er en del trebebyggelse i området og nå ser vi røyk komme ut av det tredje huset, men vi har mange stasjoner på stedet og vi prøver å begrense skaden mest mulig, sa Hartvigsen. Brannmannskapet skal ha klart å isolere brannen og slukke brannutviklingen i det tredje huset.

Så langt kan politiet ikke si noe mer om årsaken til brannen natt til søndag.

- Vi vil starte avhør av dem som har kommet ut fra det ene huset, opplyser Johanessen.

- Vi har hatt mer enn nok nå med å koordinere arbeidet med helsevesenet og brannvesenet. I tillegg til slukking drives det sikkerhet og kontroll, sier han.

Dagbladet lyktes ikke å komme i kontakt med politiet i natt, men de skriver på Twitter at brannen er slukket.

(Dagbladet/NTB)

BRANN: Trehus på Sydnes i Bergen står i brann.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BRANN: Trehus på Sydnes i Bergen står i brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer