To bolighus totalskadd i kraftig brann i Bærum

Flere boliger evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To bolighus er totalskadd etter at det brøt ut kraftig brann på Jongskollen ved Slependen i Bærum.

Politiet fikk melding om brannen 20.48 i kveld, og brannvesenet holder fortsatt på med slukningsarbeidet.

Seks personer befant seg i de to boligene da brannen startet.

- Alle seks kom seg ut på egenhånd. En av dem er sendt til legevakten, sier Per-Ivar Iversen, operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt, til Dagbladet.

«Det brenner, det brenner» Den kraftige brannen spredte seg til trær omkring boligene, og ytterligere fire boliger rundt åstedet ble evakuert.

- Jeg hørte bråk ovenpå, og så kom han som eier huset over meg og ropte at «du må komme ut, du må komme ut», fordi «det brenner, det brenner», sier Thor Kristen Tjøntveit, som bor i sokkelleiligheten i et av husene, til Dagbladet.

Så begynte røyken å velte inn i leiligheten, og Tjøntveit ble nødt til å forlate boligen i kun det han hadde på seg.

OVERTENT: To bolighus brenner fortsatt kraftig på Jongskollen i Bærum. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

- Jeg fikk ingenting med meg, kun dette. Jeg hadde heldigvis støvler i bilen. Jeg er gammel flyger, og alt jeg eier, gamle flygeprotokoller - alt er borte, sier han.

Ukjent årsak Klokka 21.38 meldte politiet at brannvesenet har kontroll på brannen, og at det ikke lenger er fare for spredning. Brannvesenet ber folk i området holde vindene lukket på grunn av mye røyk fra brannen. Brannvesenet fikk melding om brannen omtrent klokka 20.45, skriver Budstikka.

Tjøntveit forteller at det bare var toppen av den ene boligen som brant da han kom ut av huset, men at både nabohuset, som ligger ganske tett, og resten av huset ble totalt overtent før brannvesenet rakk fram.

- Politiet var raskt på plass, men det er vel seks, sju, åtte fartsdumper oppover bakkene her, og det sier seg jo at det er en utfordring for runge brannbiler, sier Tjøntveit.

Han forteller at politiet har ordnet ham hotellrom i Sandvika for natta. Iversen i Asker og Bærum politidistrikt forteller at de foreløpig ikke vet noe om hva som kan ha vært årsaken til brannen.