To branner rammet Schiphol

Tusenvis av mennesker ble i ettermiddag evakuert da det brøt ut to branner på Schiphol-flyplassen utenfor Amsterdam. Den første brannen ble utløst av en kraftig eksplosjon i en hamburgerbar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En eksplosjon i en Burger King-filial i en av terminalene på flyplassen utløste den første brannen. Det var klokka 17.30 lokal tid. Denne brannen ble raskt slukket av brannmannskapene som er stasjonert på den store flyplassen. Omlag 20 minutter senere brøt det ut en ny brann, denne gang et kontorlokale i de øvre etasjene av det samme terminalbygget.

Røyklagt

Brannvesenet mener den andre brannen ble antent av gnister som ble spredt gjennom luftekanalene fra burgerbaren og videre opp i bygget.

Flere tusen passasjerer så svart røyk veltet ut av luker på taket til terminalbygget. Denne brannen ble også slukket av brannvesenet utplassert ved flyplassen.

Stor og travel

Schiphol er en av Europas største flyplasser. Den ble stengt i flere timer etter brannen, men har i løpet av kvelden åpnet deler av terminalene sine. Flytrafikken og flytogene til flyplassen ble midlertidig stanset etter brannen, men trafikken er nå kommet i gang igjen. Likevel må passasjerer regne med noen forsinkelser. I fjor reiste 40 millioner passasjerer over flyplassen.

En person pådro seg røykskader i brannen, og fikk medisinsk hjelp fra ambulansepersonell som rykket ut i et stort antall til flyplassen, skriver informasjonsavdelingen ved Schiphol flyplass i en pressemelding.

Andre gang

Eksplosjonen i dag er den andre på kort tid. I januar ble tre personer skadd da noen ungdommer detonerte eksplosiver på et toalett på flyplassen. Årsaken til dagens eksplosjon er foreløpig ikke kjent.

Eksplosjonen på Schiphol har ikke påvirket avganger eller ankomster over Gardermoen