To briter savnet i Ukraina

Andrew Bagshaw (48) og Christopher Parry (28) ble fredag meldt savnet i Donetsk, der de skal ha jobbet frivillig med å hjelpe lokalbefolkningen.

SAVNET: Christopher Parry er en av to britiske statsborgere som fredag ble meldt savnet i Ukraina. Foto: Privat / justgiving.com
SAVNET: Christopher Parry er en av to britiske statsborgere som fredag ble meldt savnet i Ukraina. Foto: Privat / justgiving.com Vis mer
Publisert

To britiske menn er savnet i Ukraina. Det opplyses av ukrainsk politi og bekreftes av det britiske utenriksdepartementet.

Flere britiske medier har identifisert de to som Andrew Bagshaw (48) og Christopher Parry (28). De skal ha jobbet frivillig i det krigsherjede fylket Donetsk - helt øst i Ukraina.

- Vi følger opp deres familier, heter det i en uttalelse fra departementet.

Ifølge Sky News ble de to britene sist sett klokka 8 fredag morgen, da de forlot Kramatorsk, på vei mot byen Soledar, der kampene den siste tida har vært intense.

De ble meldt savnet av ukrainsk politi klokka 15.15 samme dag.

I et intervju med samme kanal i november fortalte Parry at han var med i ei gruppe som kjørte rundt til byer og bygder langs frontlinja for å evakuere lokale innbyggere.

Han fortalte da om et oppdrag i en landsby øst for Lyman, der de skal ha blitt beskutt av russiske styrker.

- Vi ble beskutt av artilleri, fordi de overvåket oss med en drone og ventet på at vi skulle parkere. Da hadde de et minutt eller to på å prøve å treffe oss, sa han.

Bagshaw reiste til Ukraina fra New Zealand, og skal ha levert nødhjelp og evakuert innbyggere i samme region. Det opplyser hans foreldre, som bekrefter forsvinningen, i en uttalelse overfor The Guardian.

I et intervju med nyhetsnettstedet Stuff i august fortalte 48-åringen at han i hovedsak hadde evakuert eldre innbyggere ut av Soledar i en måneds tid.

- Unge har dratt allerede. Mange av dem er eldre og kan ikke gå selv. De vil ikke forlate hjemmene sine, sa han til nettstedet.

New Zealands utenriksdepartement bekrefter overfor The Guardian at de er kjent med meldingene om at en newzealandsk/britisk statsborger er savnet i Ukraina, og opplyser å være i kontakt med britiske myndigheter.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer