To bygninger brant ned på Træna

Flere personer ble evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brant ved anlegget til oppdrettsselskapet Nova Sea på Træna i Helgeland natt til mandag. Brannvesenet driver etterslukking på stedet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 21.35 søndag kveld. Et kontorbygg og et verksted tilhørende Nova Sea var begge overtent.

Ifølge politiet bidro brannvesenet i Bodø og et Sea King-helikopter i arbeidet. Sea King-helikopteret fraktet ytterligere mannskaper og utstyr fra Lovund til øya. I tillegg bisto Forsvaret med et kystvaktskip.

Spredningsfaren hadde ifølge politiet minsket like før klokken 1. To timer senere hadde nødetatene kontroll. Begge bygningene er nedbrent.

- Det er ikke fare for spredning. Det ulmer litt under taket, så brannvesenet driver med nedkjøling. Mannskaper fra Kystvakta, sivilforsvaret og lokale brannmannskaper er i innsats, sa operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt til NTB.

Bernhoft bekrefter at to personer har blitt eksponert for røyk og at de er kontrollert av helsevesen. Det er ikke kjent om de to er ansatte i Nova Sea, som leier begge byggene som har brent ned.

Flere personer i området ble evakuert, og politiet oppfordret folk til å holde seg minimum 250 meter unna området som følge av flere gassflasker i den ene bygningen.

- De ligger under taket, så vidt vi vet. Vi vet ikke noe om innholdet i disse. Det kjøles ned og er en del av etterslukkingen, opplyste Bernhoft.

(NTB)