Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

To coronadødsfall i Norge det siste døgnet

To coronasmittede kvinner har dødd i Norge siden torsdag. Den ene på Orkerød sykehjem i Moss, og den andre på Drammen sykehus.

FREDAG 27. MARS: To kvinner har det siste døgnet mistet livet etter å ha blitt smittet av coronaviruset. Vis mer

Det bekrefter ordfører i Moss, Hanne Tollerud, i en pressemelding, og familien til det andre offeret overfor Drammens Tidende.

- I går kveld mottok jeg den triste beskjeden om at en person som var beboer ved Orkerød sykehjem er død. Våre tanker går til de etterlatte, sier Tollerud i pressemeldingen, som Dagsavisen var først ute med å gjengi.

Verken kommunikasjonsansvarlig Hege Frostad Dahle eller fagdirektør Ulrich Spreng i helseforetaket Vestre Viken ønsker å kommentere opplysningene familien presenterer til Drammens Tidende.

De henviser til de daglige oppdateringene, som publiseres klokka 14.00

Utskrevet fra sykehus

Begge de avdøde skal være kvinner, ifølge ordfører Tollerud og Drammens Tidende. Det er ukjent hvilken alder de to hadde.

Den avdøde Kvinnen i Moss ble utskrevet fra Sykehuset Østfold 19. mars, og ble oversendt til Orkerød sykehus hvor hun oppholdt seg fram til 25. mars, opplyser kommunen i pressemeldingen.

ALVORLIG SYK: 39 år gamle Karen Mannering kommer med en sterk advarsel fra sykesengen. Video: Facebook / Karen Mannering Vis mer

Kommuneoverlegen i Moss kommune har iverksatt smittesporing og kartlegging, og pårørende til beboere og ansatte ved Orkerød har fått informasjon om det som det som har skjedd, opplyses det om videre.

Kommunen vil komme med mer informasjon rundt det aktuelle dødsfallet på sin daglige pressekonferanse klokka 13.00 fredag.