To Dagblad-journalister ble også kartlagt av Etterretnings- bataljonen

Kartleggingen av journalister var mer omfattende enn det som hittil har kommet fram.

OVERRASKET:   Dagbladets medarbeidere, Lars Sætren (nå i NRK) og Anders Holth Johansen (t.h), ble overvåket av Etterretningsbataljonen. - Det kan virke som de har hatt behov for å kikke nærmere på alle som har vært borti dekningen av E14, sier Johansen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
OVERRASKET: Dagbladets medarbeidere, Lars Sætren (nå i NRK) og Anders Holth Johansen (t.h), ble overvåket av Etterretningsbataljonen. - Det kan virke som de har hatt behov for å kikke nærmere på alle som har vært borti dekningen av E14, sier Johansen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Journalistene Anders Holth Johansen i Dagbladet og tidligere dagblad-journalist Lars Sætren, er blant journalistene som Etterretningsbataljonen i Forsvaret skal ha kartlagt ulovlig.

Fra før er det kjent at VG- journalistene Rolf J. Widerøe i og Hans Petter Aas (nå i Stavanger Aftenblad) og frilansjournalisten Kjetil Stormark, som da jobbet for Dagbladet, skal ha blitt ulovlig kartlagt av den hemmelige tjenesten i 2011. Sistnevnte har anmeldt Etterretningsbataljonen og varsler erstatningssak dersom det fastslås at bataljonen drev ulovlig registrering og kartlegging.

- Det er litt rart og jeg ble veldig overrasket. Jeg har jobbet med forsvarsstoff i like stor grad som jeg har dekket jentefotball, noe som er bare en gang, sier Lars Sætren, som i dag jobber i NRK.no.

Anders Holth Johansen sier uavhengig hvor mye noen har jobbet med en sak eller ikke, er det helt unødvendig å kartlegge journalister.

- Det kan virke som de har hatt behov for å kikke nærmere på alle som har vært borti dekningen av E14, sier Holth Johansen.

- Skandaløst Det var EOS-utvalget, Stortingets kontrollorgan med de hemmelige tjenestene, som konkluderte i sin årsrapport i slutten av mars at Widerøe og Aass ble ulovlig kartlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer