To dager landesorg

Den østerriske kanseleren Wolfgang Schuessel har erklært to dager landesorg, etter at 170 mennesker mistet livet i togulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det BBC kjenner til var det mest ungdommer på toget, da det begynte å brenne 600 meter inne i tunnel i nærheten av Salzburg.

Redningsarbeidere prøvde å redde menneskene inne i toget, men måtte gi opp håpet om å finne overlevende på grunn av varme og røykutvikling. Det var bare ni personer som overlevde ulykken.

Henter omkomne i morgentimene

Nå skal redningsmannskap hente ut omkomne fra kabelbanen så raskt det lysner.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. TV2 skriver at det er kjent at en hjelpekabel skal ha røket og falt ned, men det er uklart om det forårsaket ulykken. Det blir også spekulert at en elektrisk kortslutning har oppstått.

Landesorg

Det er nå erklært landesorg i to dager etter den tragiske ulykken. I natt samlet innbyggerne i området seg til en våkenatt utenfor byen Kapruns brannstasjon. De fleste omkomne var trolig ungdommer fra området, og mange samlet seg for å være sammen mens de venter på beskjeden om deres venner eller familie er blant de omkomne, skriver TV2.

dagbladet.no