TOTALT UTBRENT: To danske jenter ble i går funnet døde i en utbrent bil i et skogområde i Tyskland. Dørene på bilen var låst, og politiet tror det dreier seg om en familietragedie. Foto: EPA/NESTOR BACHMANN
TOTALT UTBRENT: To danske jenter ble i går funnet døde i en utbrent bil i et skogområde i Tyskland. Dørene på bilen var låst, og politiet tror det dreier seg om en familietragedie. Foto: EPA/NESTOR BACHMANNVis mer

To danske barn funnet døde i utbrent bil

- Høyst sannsynlig blitt ofre for en familietragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To jenter på henholdsvis ni og ti år ble i går funnet døde i en utbrent bil i Tyskland.

De to barna var danske, bekrefter dansk politi i dag.

- Det er en dypt, dypt tragisk sak, sier visepolitiinspektør Ole Kristensen fra Nordjyllands Politi til den danske avisa B.T.

Låste dører De to søstrene satt i baksetet på bilen da den gikk opp i flammer. Bilen ble funnet i et skogområde i nærheten av Börnicke nordøst for Berlin, og var totalt utbrent da politiet ankom stedet. Dørene var låst.

En voksen mann som antas å være barnas far, ble kjørt til sykehuset med store brannskader. Han var svært desorientert da han gikk inn på en rasteplass i firetida fredag morgen. Her møtte han en fotgjenger som fikk varslet politiet.

- Dette dreier seg om en mann som har låst barna inne og angret da det allerede var for seint, sier politiet, ifølge danske Ekstra Bladet.

Mannen er nå lagt i kunstig koma, ifølge den tyske avisa Bild.

- Familietragedie Han er utenfor livsfare, og ble operert i går, ifølge tyske medier. Politiet forventer å kunne avhøre ham i dag.

Det er fortsatt ikke klart hva som er årsaken til tragedien, men visepolitiinspektør Ole Kristensen sier til B.T. at saken behandles som en drapssak.

- Vi assisterer tysk politi, og vi arbeider ut fra den verst tenkelige teorien, sier han.

Til den danske avisa Ekstra Bladet sier politiet at barna høyst sannsynlig er blitt ofre for en familietragedie. Politiet ønsker derfor ikke å gi ytterligere detaljer om familieforholdene.

De to jentene skal obduseres i dag, ifølge danske aviser.

BISTÅR: Dansk politi bistår tysk politi med etterforskningen av saken, bekrefter de i dag. Foto: EPA/OLIVER SCHWANDT
BISTÅR: Dansk politi bistår tysk politi med etterforskningen av saken, bekrefter de i dag. Foto: EPA/OLIVER SCHWANDT Vis mer