To danske menn og gutt (6) funnet omkommet i vann - med redningsvester

Hadde vært på tur i mange dager i Femundsmarka- meldt savnet onsdag.

LETEAKSJON: Tre danske statsborgere er funnet omkommet under en leteaksjon i Femundsmarka torsdag kveld.
Foto: NTB scanpix
LETEAKSJON: Tre danske statsborgere er funnet omkommet under en leteaksjon i Femundsmarka torsdag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre dansker er funnet omkommet i Femundsmarka torsdag kveld, melder Nea Radio.

Ifølge Rørosnytt er det to menn og en seks år gammel gutt som er funnet omkommet.

Det ting som tyder på at de tre omkomne satt i en kano som kantret langt fra land. De hadde alle redningsvester på seg, men det er lav temperatur i vannet.

Östersundsposten skriver at politiet fikk en savnetmelding fra området onsdag.

- De hadde vært ute i mange dager og skulle kommet fram onsdag, opplyser redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen til NTB.

Kanoområde Svensk politi og et Sea King redningshelikopter har torsdag søkt etter tre personer ved Rogen i Femundsmarka.

- Da de ikke ga lyd fra seg til sine pårørende i Danmark eller satte fra seg kanoen igjen, ble det innledet en statlig redningsaksjon, opplyser politiet i Jämtland.

De to mennene betegnes som middelaldrende, og guttungen var sønnen til den ene av dem.

Ifølge Adresseavisen skal de omkomne ha leid en kano 14. juli, på svensk side av Femundsmarka. Etter planen skulle de være tilbake onsdag.

De tre ble funnet av helikopter på svensk side.

Det er et populært tur- og kanoområde på svensk side av Femundsmarka i vestre Härjedalen.

Den største delen av Rogen ligger i Sverige, men sjøen går inn på norsk side av grensen både i Røros og Engerdal. Det har regnet i området siste døgn og torsdag kveld viste gradestokken + 5 grader.
Det skal ifølge politiet ikke ligge noe kriminelt bak dødsfallene.

Farlig i dårlig vær Rogen er en stor innsjø på både norsk og svensk side av grensen, og det er vanlig å ta seg fram med kano.

Nettsiden Grenselandet som er et informasjonsprosjekt for til sammen ni vernede naturområder, betegner kanopadling som en fin måte å ta seg fram gjennom Rogens naturreservat om sommeren på, men kommer også med en advarsel:

- Det lunefulle været kan raskt forvandle den store innsjøen Rogen til et livsfarlig padlevann, skriver informasjonssiden.

Dagbladet følger saken.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer