Nye mystiske dødsfall i turistby:

To dansker funnet døde på hotell

I fjor sommer døde et britisk ektepar på mystisk vis i den egyptiske turistbyen Hurghada. Nå har to dansker blitt funnet døde i samme by - med to dagers mellomrom.

HURGHADA: Egyptiske Hurghada beskrives som en av landets fremste turistdestinasjoner langs kysten av Rødehavet. FOTO: Mohamed El-shahed / AFP / NTB Scanpix
HURGHADA: Egyptiske Hurghada beskrives som en av landets fremste turistdestinasjoner langs kysten av Rødehavet. FOTO: Mohamed El-shahed / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer døde det britiske ekteparet John (69) og Susan Cooper (63) med bare timers mellomrom på luksushotellet Streigenberger Aqua Magic i egyptiske Hurghada.

Ved årsskiftet døde to danske turister med bare to dagers mellomrom på et hotell i samme by.

Dager etter dødsfallene uttalte egyptiske myndigheter at Johns død skyldtes «plutselig svikt i hjertemuskelen og respiratorisk svikt», mens Susan skal ha dødd som følge av svikt i blodsirkulasjonen og pustefunksjoner.

Saken vakte oppmerksomhet verden over, og verken ekteparets datter, Kelly Ormerod, eller reisebyrået Thomas Cook, slo seg til ro med konklusjonen.

E. coli

En måned seinere gikk egyptiske myndigheter tilbake på sine første uttalelser, og uttalte at ekteparet døde som følge av en infeksjon av E. coli. Thomas Cook gjennomførte egne undersøkelser på hotellet, og de gjorde også funn av bakterien.

Ekteparets datter var fortsatt skeptisk til myndighetenes undersøkelser og beskrev funnene som «absolutt oppspinn».

Hun var til stede på hotellrommet morgenen foreldrene hennes døde, og fortalte til BBC at symptomene hun observerte, ikke sammenfaller med symptomene på E. coli-infeksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer