Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye mystiske dødsfall i turistby:

To dansker funnet døde på hotell

I fjor sommer døde et britisk ektepar på mystisk vis i den egyptiske turistbyen Hurghada. Nå har to dansker blitt funnet døde i samme by - med to dagers mellomrom.

HURGHADA: Egyptiske Hurghada beskrives som en av landets fremste turistdestinasjoner langs kysten av Rødehavet. FOTO: Mohamed El-shahed / AFP / NTB Scanpix
HURGHADA: Egyptiske Hurghada beskrives som en av landets fremste turistdestinasjoner langs kysten av Rødehavet. FOTO: Mohamed El-shahed / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor sommer døde det britiske ekteparet John (69) og Susan Cooper (63) med bare timers mellomrom på luksushotellet Streigenberger Aqua Magic i egyptiske Hurghada.

Ved årsskiftet døde to danske turister med bare to dagers mellomrom på et hotell i samme by.

Dager etter dødsfallene uttalte egyptiske myndigheter at Johns død skyldtes «plutselig svikt i hjertemuskelen og respiratorisk svikt», mens Susan skal ha dødd som følge av svikt i blodsirkulasjonen og pustefunksjoner.

Saken vakte oppmerksomhet verden over, og verken ekteparets datter, Kelly Ormerod, eller reisebyrået Thomas Cook, slo seg til ro med konklusjonen.

E. coli

En måned seinere gikk egyptiske myndigheter tilbake på sine første uttalelser, og uttalte at ekteparet døde som følge av en infeksjon av E. coli. Thomas Cook gjennomførte egne undersøkelser på hotellet, og de gjorde også funn av bakterien.

Ekteparets datter var fortsatt skeptisk til myndighetenes undersøkelser og beskrev funnene som «absolutt oppspinn».

Hun var til stede på hotellrommet morgenen foreldrene hennes døde, og fortalte til BBC at symptomene hun observerte, ikke sammenfaller med symptomene på E. coli-infeksjon.

Storbritannia gjennomførte egen obduksjon av ekteparet, men klarte ikke å fastslå dødsårsaken.

Dansker funnet døde

Rundt årsskiftet ble også to danske statsborgere, Verner Strunck (65) og Leif Kristensen (68), funnet døde i Hurghada, ifølge den danske avisa JydskeVetskysten.

Først ble Strunck funnet død i hotellsenga, før Kristensen ble funnet død to dager seinere på sitt hotellrom.

Danskene var på ferie sammen og begge ble funnet på lavprishotellet Elysees Dream Beach Hotel, som ligger bare seks kilometer unna hotellet hvor det britiske ekteparet ble funnet død i sommer.

FATALT: Så langt i år har seks turister falt i døden i Mallorca. Tre av dødsfallene, uavhengig av hverandre, skjedde fra dette bygget i Magaluf. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Les saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/seks-har-falt-i-doden-i-ferieparadiset-i-ar-tre-av-dem-fra-denne-bygningen/70052812 Vis mer

«Naturlige dødsfall»

Egyptiske myndigheter betegner danskenes dødsfall som «naturlige».

- Den første gjesten var en gammel mann og kanskje var det noe galt med medisinen hans. Han var gammel, og legen fortalte oss at det er normalt å dø mens man sover.

Det sier kontorsjef ved lavprishotellet, Mohammed, til danske Berlingske Tidende. Han ønsker ikke å ha etternavnet sitt på trykk.

- Vårt personale fant Kristensen om morgenen på rommet hans. En lege ble tilkalt, og han forklarte oss at det var et naturlig dødsfall. Det skyldes ikke noe mistenkelig, kanskje døde han fordi han var trist på grunn av vennens bortgang.

Kristensens datter, Tina Christiansen, forteller til BT at Utenriksdepartementet har opplyst om at dødsårsaken var hjertestans.

Fremmer mistanke

Overfor JydskeVestkysten fremmer Struncks sønn, Alex Strunck, mistanke om at dødsfallene skyldes E. coli-bakterier i drikkevannet, dårlig mat, eller at noen har puttet narkotika i drinkene deres.

Strunck har bedt om å få sin far obdusert i Danmark, men eventuell forgiftning kan ikke spores ettersom liket var blitt balsamert før det ble sendt til Esbjerg.

Som en følge av det britiske ekteparets dødsfall i sommer, valgte reisebyrået Thomas Cook å evakuere 300 gjester, som hadde bestilt reisen gjennom dem, fra hotellet Streigenberger Aqua Magic.

Seint onsdag kveld meldte BT at reisebyrået Detur stanser salg av reiser til hotellet Elysees Dream Beach Hotel. De omkomne danskene reiste imidlertid med et annet reisebyrå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!