LETER ETTER LEVNINGER:  Politiet undersøker et område i Egebjerg på Sjælland på jakt etter levninger av et nyfødt barn som mistenkes drept.
Foto: Michael Arleth Schmidt / Scanpix
LETER ETTER LEVNINGER: Politiet undersøker et område i Egebjerg på Sjælland på jakt etter levninger av et nyfødt barn som mistenkes drept. Foto: Michael Arleth Schmidt / ScanpixVis mer

To dansker siktes for spedbarnsdrap etter overgrep

Drepte barn ved å knekke nakken på det, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først skal de to danskene i en årrekke ha tvunget den enes datter til sex. Da hun ble gravid, drepte de det nyfødte barnet ved å knekke nakken på det, ifølge siktelsen.

I en rettssal i den danske byen Roskilde rulles nå opp det som kan være en grotesk overgrepssak. To menn på 64 og 49 år ble lørdag varetektsfengslet, mistenkt for drap, voldtekt og seksuelt misbruk av et barn under 12 år.

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau kunne man på de to siktedes «ansiktstrekk og trinne kroppsbygning» se at de to er i slekt med hverandre.

Det ene offeret i saken er datter til den yngste mannen. Gjennom hele sin barndom, over 15 år, skal hun ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av sin far og den andre mannen.

Da hun som 17-åring fødte et barn i 2005, skal mennene ha drept barnet, ifølge politiet. De lokale myndighetene har kjent til saken siden i sommer, og det ble satt i gang en etterforskning i det stille. Tidligere denne uken fikk politiet hjelp av arkeologer til å endevende et jordområde sør for Nykøbing Sjælland. Men det skal ikke være funnet spor av spedbarnet.

(NTB)