To demonstranter drept i Kiev

Har skuddskader. Men politiet nekter for å ha brukt skarp ammunisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag tidlig kom meldingen om at en demonstrant ble drept i protestene i Kiev onsdag morgen. Nå melder nyhetsbyrået AP at nok en demonstrant skal ha mistet livet. En av nyhetsbyråets reportere har opplysningene fra en helsearbeider som jobber på stedet der den første drepte personen ble funnet.

En av dem skal ha blitt skutt av en skarpskytter fra politiet, hevder demonstrantene. Over hundre personer er skadet i de voldsomme sammenstøtene mellom politi og demonstranter de siste dagene.

Demonstrantenes helsetjeneste sier at en mannlig demonstrant i 30-årene døde etter å ha blitt skutt av en skarpskytter fra politiet.Det er uklart om politiet skjøt med gummikuler eller vanlig ammunisjon.

Brøt barrikader Meldingen kommer sammen med meldinger om nye, kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter etter at politiet ved 7-tiden norsk tid brøt gjennom demonstrantenes barrikader i Grusjevskij-gaten i sentrum av den ukrainske hovedstaden, melder NTB.

KJØRER MOT DEMONSTRASJONEN: Et pansret kjøretøy kjører mot demonstrasjonen i Kiev sentrum der tusenvis av mennesker er samlet. Foto: Espreso.tv
KJØRER MOT DEMONSTRASJONEN: Et pansret kjøretøy kjører mot demonstrasjonen i Kiev sentrum der tusenvis av mennesker er samlet. Foto: Espreso.tv Vis mer

- Mordere, mordere, roper folkemengden den ukrainske avisa kyivpost.com. Avisa melder at nyheten sprere seg raskt og at folkemengden i sentrumsgatene i den ukrainske hovedstaden vokser seg større og større.

- Jeg kan bekrefte dødsfallet. Dette er en ung mann på rundt 30 år, sier Oleg Musiy, medisinsk koordinator for demonstrantene, til avisen. Han skal ifølge kilder på stedet være skutt med tre eller fire kuler.
Politiet skal også ha foretatt en rekke arrestasjoner, oppgir ukrainsk TV, som viser hendelsene i direktesending.

Voldsomhetene onsdag morgen skjer etter en natt som var roligere enn dagene før. Her og der kastet noen av demonstrantene steiner og brannbomber mot rekker av politifolk. Politiet svarte med tåregass og sjokkgranater.

Men det var likevel langt fra så voldsomt som søndag og mandag da hundrevis av mennesker ble skadd i kamper med sikkerhetsstyrkene.

Tusener av demonstranter var imidlertid fortsatt på plass rundt om i sentrum, blant annet i gaten som leder til nasjonalforsamlingen.