To dobbeltdrapsmenn på rømmen

Kåre Ivan Holm (43) og Bjørn Oddvar Reisænen (47) er tilsammen dømt til over 40 års fengsel og 20 års sikring. Etter vel tre uker på rømmen ble Holm tatt i dag. Reisænen er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kåre Ivan Holm (43) - dømt til 26 års fengsel og ti års sikring - stakk av i midten av mai. Politiet i Oslo slo full alarm og etterlyste dobbeltdrapsmannen Kåre Ivan Holm med navn og bilde.

- Holm har brutt sikringsbestemmelsene. Han har den siste tiden vært på åpen sikring, underlagt Kriminalomsorg i Frihet (KIF), sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

Narkorus

5. mai ble Holm arrestert av politiet i Halden for mindre straffbare forhold. Ifølge Abrahamsen var 43-åringen da i amfetaminrus.

- Han ble overført KIF den 8. mai, og utskrevet etter behandling den 15. mai, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

Kåre Ivan Holm i ble i 1979 dømt til åtte års fengsel og fem års sikring for drap. I 1986 ble han dømt til 18 års fengsel og nye fem år med sikring for et nytt drap.

Tatt i går

Men i dag var det slutt. Kåre Ivan Holm ble arrestert.

- Kåre Ivan Holm er ikke lenger på rømmen, han er nå gjort rede for og tilbake på Ila, sier Finn Abrahamsen.

- Holm er underlagt sikring fram til 2007. Han har den siste tiden vært på såkalt åpen sikring i regi av KIF, sier Finn Abrahamsen.

Dømt i 1987

Finnmarkingen Bjørn Oddvar Reisænen har nå vært på rømmen i over tre uker. Han uteble fra permisjon fra Ila landsfengsel og sikringsanstalt. Reisænen ble i 1987 dømt til 15 års fengsel og inntil 10 års sikring for å ha knivdrept Solfrid Rajala og Harald Fiskebeck i Vadsø. Før det ble han også dømt for uaktsomt drap.

- Vi har fått inn tre tips på Reisænen siden han forsvant. Det er merkelig at vi ikke har fått flere tips. Han kan kanskje være farligere enn andre personer i gitte situasjoner. Vi har ingen spesifike grunner til å tro at han har forlatt landet, men vi utelukker det ikke, sier politiavdelingssjef Tom Søreide ved Asker og Bærum politidistrikt.

Dobbeltdrapsmannen fra Vestre Jakobselv i Finnmark er også etterlyst via Interpool.

- Det mest konkrete tipset vi har fått er fra Oslo. Men vi er selvsagt svært interessert å få tips om hvor han befinner seg. Det mest iøyenfallende er arret han har i nesegangen, sier Søreide til Dagbladet.

gunnar.hultgreen@dagbladet.no

frode.hansen@dagbladet.no

PÅ RØMMEN: Dobbeltdrapsmann Bjørn Oddvar Reisænen. Bildet er 13 år gammelt, men han hadde samme hårfrisyre da han forsvant. Det første du legger merke til er arret han har på øvre del av nesen.
TATT I DAG:Dobbeltdrapsmann Kåre Ivan Holm ble i dag tatt etter å ha vært på rømmen i vel tre uker.