To døde - 18 skadd

En 53 år gammel kvinne og en mann i 20-åra omkom da bilene de satt i krasjet med en minibuss. 18 ble skadd i den kraftige kollisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): Stort dystrere kunne ikke trafikkåret 2003 startet. Klokka 20.00 i går kveld, på en slapsete E39 ved Bogafjell i Sandnes, kolliderte to personbiler og en minibuss.

Bilførerne omkom

Et hundretall mennesker deltok i en minnemarkering for fjorårets trafikkofre i Vestfold i går. De var knapt ferdige før to mennesker mistet livet og 18 ble skadd - to av dem alvorlig.

Politiet hadde seint i går kveld ikke oversikt over hendelsesforløpet. Men på åstedet sto minibussen og den ene personbilen mot hverandre med svære frontskader. Den andre personbilen sto fullstendig smadret 50 meter unna.

Personbilførerne mistet begge livet. Politiet sier dreier det seg om en 53 år gammel kvinne fra Vikeså i Rogaland, og en Stavanger-mann i 20-åra.

Til sykehus og legevakt

En passasjer i den ene personbilen ble fraktet til Sentralsjukehuset i Rogaland, hardt skadd. Også en av busspassasjerene skal være hardt skadd.

De 16 andre busspassasjerene ble sendt til legevakta med lettere skader.

Barn i bussen

Bussen var en 16-seter fra Kvina Turservice, en ekstrabuss som ble satt inn på en overfylt ekspressrute til Stavanger. Det var flere barn blant passasjerene.

- Vi hadde feiret guttungens bursdag. Fire i vårt følge måtte ta Sørlandsruta hjem, og gikk på bussen i Flekkefjord. Vi kjørte like bak da ulykken skjedde, forteller Gustav Ove Tjelta fra Stavanger.

Heldigvis slapp vennene til hans sønn med lettere skader.

Vei uten midtrabatt

I fjor døde så mange som 307 mennesker på norske veier. Men dødstallene er gått dramatisk ned på strekninger hvor myndighetene har laget fysiske skiller mellom veibanene.

Ulykkesstedet ved Sandnes er bare et par kilometer sør for stedet hvor motorveien går over fra å være firefelts vei med midtrabatt til å bli tofelts uten. Spørsmålet er om to liv kunne blitt spart i går kveld, hvis midtrabatten på E39 hadde blitt strukket noen kilometer lenger i sørlig retning.

DØDSKRASJ: Føreren av denne personbilen ble nok et dødsoffer i krasjet med minibussen. To personer omkom i trafikkulykken ved Sandnes i går kveld. 18 ble skadd.