Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To døde - fikk 5000 i bot

En 39 år gammel sykepleier er ilagt en bot på 5000 kroner etter at hun feilmedisinerte to personer. Begge døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykepleieren ble tidligere i år suspendert og mistenkt i forbindelse med to unaturlige dødsfall på Lilleborg sykehjem i Oslo.

Kvinnen var medisinsk ansvarlig ved sykehjemmet da to mennesker, en 80 år gammel kvinne og en 87 år gammel mann døde i fjor. Politiet mistenkte sykepleieren for å ha gitt de to pasientene for store doser med sterke narkotiske medikamenter.

Gravde opp lik

For å stadfeste mistanken gikk politiet til det skritt å grave opp liket av den 80 år gamle kvinnen tre uker etter at hun ble gravlagt. En rettsmedisinsk undersøkelse ble foretatt for å fastslå om den døde kvinnen hadde for store konsentrasjoner av et morfinmedikament i blodet.

Har ikke vedtatt

Foreløpig har ikke min klient tatt endelig standpunkt til om hun skal vedta forelegget eller ikke, sier kvinnens advokat Harald Stabell til Dagbladet.no.

Han regner med at en avgjørelse vil være klar om ikke lang tid. Etter hva Dagbladet.no kjenner til har kvinnen frist til uke 28 med å bestemme seg. Vedtar hun ikke forlegget på 5000 kroner kommer saken opp for retten.

Kvinnen var aldri siktet i saken, men mistenkt.

Medisin manglet

Saken ble rullet opp etter en rutinekontroll av medisinregnskapet til bydelen der sykehjemmet ligger.

- Det var manglende samsvar mellom det som dokumentasjonen sa det skulle være, og det det reelt var, sier bydelsdirektør Marit Langfeldt Ege i bydel Helsfyr-Sinsen til Dagbladet.

Politiet har nå konkludert med at sykepleieren ikke har gitt de to eldre menneskene for sterke medisindoser med overlegg, men at det er gjort ved en feil. Sykepleieren arbeider ikke lenger ved sykehjemmet og hun er fratatt retten til å arbeide som sykepleier.