Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To døde av forgiftning under gruppeterapi i Tyskland

Gitt narkotika for å «utvikle bevisstheten».

PASIENTER FORGIFTET:  Tolv personer ble fraktet til sykehus etter at en lege ga pasientene sine en blanding av forskjellige legemidler og narkotika. To personer omkom. Foto: Scanpix
PASIENTER FORGIFTET: Tolv personer ble fraktet til sykehus etter at en lege ga pasientene sine en blanding av forskjellige legemidler og narkotika. To personer omkom. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||To personer omkom og en tredje person ligger i  koma etter å ha fått legemidler eller narkotika av en lege under en terapigruppe i Berlin.

I tillegg ble ni andre som også deltok i terapisesjonen tatt med til sykehuset for sjekk, men ble senere skrevet ut.

Legen erkjenner at han ga deltakerne legemidler og andre stoffer under gruppeterapi lørdag, opplyser politiet i den tyske hovedstaden.

Da de hadde fått stoffet, reagerte deltakerne med kvalme og oppkast. En av deltakerne kontaktet redningstjenesten via SMS da symptomene forverret seg.

Da politiet ankom var en 59 år gammel mann allerede omkommet. En 28-åring døde senere på sykehuset, ifølge BBC.

Den 50 år gamle legen tilbyr angivelig «hjelp ved åndelige kriser,»  og oppgir å ha gitt pasientene narkotika for å utvikle deres bevissthet. Han er nå pågrepet.

Det var søndag uklart om det var lovlige eller ulovlige midler som ble gitt til deltakerne, men flere tyske medier melder at de skal ha fått heroin, amfetamin og ecstasy.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling