To døde av overdose i Fredrikstad

Politiet i Fredrikstad utelukker ikke at urent stoff er i omløp i Fredrikstad-området etter at fem personer tok overdose i Fredrikstad lørdag. To av disse omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kan være at det stoffet som er i omsetning nå er av en annen styrkegrad enn tidligere, og selvfølgelig skal man heller ikke utelukke at det er snakk om urent stoff, sier politifullmektig Ragnhild Borgerud ved Fredrikstad politidistrikt til NRK Dagsrevyen.

Helsepersonell i Fredrikstad advarer nå de narkomane og ber dem være nøye med hvor mye stoff de tar. De ber også andre personer som er til stede når en person tar en overdose om å ringe nødnummeret umiddelbart for å få hjelp.

Det har tidligere vært registrert flere overdosedødsfall på kort tid i Fredrikstad. Ifølge Fredriksstad Blad døde tre personer i Fredrikstad på under et døgn i november i fjor. Den gangen mistenkte politiet at det kunne være snakk om urent stoff.

Politiførstebetjent Geir Kristiansen sier til Fredriksstad Blad at politiet jobber med å finne brukerdoser med stoff eller utstyr slik at de kan sende stoff til analyse og avklare hva slags stoff det er snakk om.

De to som mistet livet av overdose lørdag skal begge være kjente misbrukere.

(NTB)