TIL RIKSHOSPITALET:  De to 20-åringene ble fraktet med ambulansehelikopter fra Kjøpmannsskjær til Rikshospitalet, men livet sto ikke til å redde. Kollisjonen skjedde rett på brygga i Styrsvik, rett over Vrengensundet for Kjøpmannsskjær. FOTO: PEDER GJERSØE.
TIL RIKSHOSPITALET: De to 20-åringene ble fraktet med ambulansehelikopter fra Kjøpmannsskjær til Rikshospitalet, men livet sto ikke til å redde. Kollisjonen skjedde rett på brygga i Styrsvik, rett over Vrengensundet for Kjøpmannsskjær. FOTO: PEDER GJERSØE.Vis mer

To døde etter båtkrasj i natt

20-åringer funnet ved Nøtterøy etter en time under vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to 20 år gamle mennene fra Oslo-området som kjørte på en fortøyd båt i Vrengensundet ved Nøtterøy i natt, er døde, får NTB opplyst på Rikshospitalet.

De to hadde ligget om lag en time under vann da de ble hentet opp av dykkere, opplyser redningsleder Olav Vaage ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

De to ble fraktet med luftambulanse fra ulykkesstedet, og var framme på Rikshospitalet like før klokka 06.30.  En halv time seinere fikk operasjonsleder i Vestfold politidistrikt bekreftet at de to var døde.

De to 20-åringene kjørte en gummibåt - en såkalt ribb - rett inn i en fortøyd båt på Nøtterøy i Vestfold i natt.

De startet den skjebnesvangre nattlige båtturen fra en brygge like i nærheten.

De to fikk først livreddende førstehjelp på stedet. Både en Røde Kors-båt og en redningsskøyte lå fortøyd like i nærheten av ulykkesstedet.

Ned til 20 meter - Det er mellom fire-fem og 20 meters dyp der ulykken skjedde. Vi har ikke oversikt hvor dypt de to ble funnet, sier Vaage.

Ulykken skjedde ved brygga i Styrsvik i Vrengensundet - før klokka 04.

Redningsledelsen er sikre på at det ikke var flere om bord.

Våknet av smell En av hyttenaboene til brygga, Axel Todal, våknet av et smell ved 04-tiden.

- Det var ingen tvil om at det hadde skjedd en ulykke. Brygga ligger bare 50 meter unna, og jeg var kjapt på stedet. Det var det allerede flere andre der og kaotisk.  Flere av oss hoppet i sjøen for å leite. Men det var mørkt under overflaten, og jeg så ingenting, forteller  Todal til Tønsbergs Blad.