To døde etter jordskred i Colombia

50 andre savnet.

LETER I MASSENE: Redningsmannskaper og lokale innbyggere leter i jordmassene etter overlevende. Foto: Reuters
LETER I MASSENE: Redningsmannskaper og lokale innbyggere leter i jordmassene etter overlevende. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks mennesker har blitt reddet ut av jordmassene. To mennesker er bekreftet omkommet, mens 50 andre er fryktet omkommet.

- Skredet begravde 10 treetasjes hus. Fordi familiene ofte samler seg til måltidene på søndager antar vi at det kan ha vært mellom 15 og 20 mennesker i hvert av husene, sier Cesar Uruena i Røde Kors ifølge Al Jazeera.

Jordskredet rammet byen forstaden Bello nær Colombias nest største by Medellin rett etter klokken 8 søndag kveld.

Skredet er utløst av voldsomt regn i forbindelse med værfenomenet La Niña. Regn og flom har tatt livet av 170 mennesker hittil i år, de fleste i de siste månedene. Ytterligere 1,5 millioner mennesker skal være berørt av det voldsomme været ifølge Reuters.

- Vi rydder nå masser for å se om vi kan finne overlevende, opplyser talsmannen Cesar Uruena.

Flere hundre mennesker er i gang med å grave etter overlevende. Redningsmannskapene bruker hunder til å søke i jordmassene, og er også i gang med å få gravemaskiner til stedet.

LETER ETTER OVERLEVENDE: Frivillige redningsmannskaper bruker spesialtrente hunder i søket etter overlevende. Foto: Reuters
LETER ETTER OVERLEVENDE: Frivillige redningsmannskaper bruker spesialtrente hunder i søket etter overlevende. Foto: Reuters Vis mer