Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To døde etter togulykke i Tyskland - flere alvorlig skadd

Politiet antar at rundt 50 personer var om bord i toget.

EKSPLOSJON: Flere personer døde etter en voldsom kollisjon mellom et regionaltog og en lastebil i byen Freihung i Tyskland. Etter kollisjonen skal det ha oppstått brann, etterfulgt av en voldsom eksplosjon. Foto: EPA / News5 / Grundmann / NTB Scanpix
EKSPLOSJON: Flere personer døde etter en voldsom kollisjon mellom et regionaltog og en lastebil i byen Freihung i Tyskland. Etter kollisjonen skal det ha oppstått brann, etterfulgt av en voldsom eksplosjon. Foto: EPA / News5 / Grundmann / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): To personer mistet livet, og flere andre ble alvorlig skadet etter en togulykke i Freihung i den tyske delstaten Bayern. Det melder den tyske avisa Bild.

Det var ved 22-tida torsdag kveld en tungtransporter kolliderte med et tog i Freihung i Oberpfalz.

Ulykka skjedde på en jernbaneovergang og både lastebilen og toget begynte å brenne etter det voldsomme sammenstøtet. Vogntoget som var involvert i ulykken er rumensk-registrert, og var akkurat blitt lastet med tungt, amerikansk militært utstyr.

- Totalt uoversiktlig Etter sammenstøtet skal det ha kommet til en eksplosjon. Avisa Mittelbayerische Zeitung melder fra ulykkesstedet at lokføreren og flere andre er savnet etter ulykken. 

- Situasjonen er fortsatt totalt uoversiktlig, sier en polititalsmann til Focus Online.

Toget skal ha kommet fra Nürnberg og politiet regner med at det befant seg omlag 50 passasjerer ombord. En foreløpig teori går ut på at lastebilen fikk motorstopp og ble stående fast på jernbaneovergangen, da toget dukket opp. 

- Enorm eksplosjon En talsmann for politiet i området sier til Focus Online at toget hadde en hastighet på omlag 100 kilometer i timen da sammenstøtet fant sted.  

Lastebilen ble trukket over en kilometer med, før toget stoppet. Ut over at både tog og bil begynte å brenne, skal det også ha inntruffet flere små detonasjoner, før det fulgte en enorm eksplosjon.

Politiets talsmann sier til Focus at lokomotivføreren og flere andre fortsatt er savnet - og at det er grunn til å frykte at disse befinner seg blant de omkomne. Han betegner situasjonen som "kaotisk" og kan ennå ikke sette tall på antallet drepte.

Det ble umiddelbart slått storalarm, og et stort antall politi, brannfolk og redningsmannskaper kom hurtig til stedet.  Disse arbeider fortsatt med å behandle skadde og å forsøke å skaffe seg oversikt over omfanget av ulykken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media