Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To døde, flere skadd - statsministeren evakuert

To personer er drept, og flere er skadd. Statsminister Yingluck Shinawatra er nå evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Urolighetene fortsetter i Thailand, og myndighetene i landet frykter mer bråk. Søndag morgen meldes det om skyting i hovedstaden Bangkok.

Demonstrantene som vil fjerne Thailands lovlig valgte regjering klarte søndag morgen å komme seg gjennom politiets sperringer og inn i bygningen til en politiklubb hvor statsminister Yingluck Shinawatra oppholdt seg.

Statsministeren er uskadd og evakuert.

I sikkerhet - Yingluck Shinawatra klarte å komme seg ut av bygningen og er nå fraktet i sikkerhet, melder internasjonale nyhetsbyråer og henviser til kilder i statsapparatet.

I Bangkok er det frykt for at det kan bli en blodig søndag, selv om lederen for rødskjortene - de som støtter den demokratisk valgte regjeringen - Thida Thavornseth oppfordret folk til å reise hjem.

- For ikke å komplisere situasjonen og gjøre det verre enn den er, har vi oppfordret folk til å slutte å demonstrere og reise hjem, sa Thida Thavornseth til flere titalls tusen demonstranter som hadde samlet seg på en sportsarena i Bangkok.

Utenfor regjeringshovedkvarteret i Bangkok skal mer enn 1000 demonstranter ha samlet seg og viser sin misnøye med det sittende regimet.

Krever avgang Demonstrantene mener statsminister Yingluck Shinawatra bare er en marionett for sin bror, den tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra som ble styret ved et militærkupp i 2006.

Regjeringsmotstanderne krever at statsminister Yingluck Shinawatra umiddelbart går av og at hennes regjering erstattes av et «folkeråd». 

 EVAKUERT :  Statsminister Yingluck Shinawatra måtte i dag evakueres, da regjeringsfiendtlige demonstranter stormet bygningen hun oppholdt seg i.  Foto: Wason Wanichakorn/AP
EVAKUERT : Statsminister Yingluck Shinawatra måtte i dag evakueres, da regjeringsfiendtlige demonstranter stormet bygningen hun oppholdt seg i. Foto: Wason Wanichakorn/AP Vis mer

«Folkerådet» skal etter demonstrantenes krav ikke være demokratisk valgt.

Thaksin Shinawatra som er anklaget for korrupsjon og maktmisbruk, bor i dag i Dubai, og risikerer to års fengsel hvis han reiser hjem til Thailand.

Politisk bråk Søndag formiddag, lokal tid, stormet demonstrantene som vil fjerne statsminister Yingluck Shinawatra fra makta lokalene til politiets
sportsklubb i Bangkok ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Yingluck Shinawatra ble evakuert og ført til et sikkert sted av politivakter.

Politiet i Bangkok bekreftet søndag formiddag at de regjeringsfiendtlige demonstrantene skal ha tatt kontroll over TV-stasjonen Thai PBS historie med politiske konflikter i 2006, 2008 og 2010. I 2008 okkuperte demonstranter de to flyplassene i Bangkoks i ei uke. Statsministerens kontor var da okkupert i tre måneder.

RASENDE DEMONSTRANTER:  Flere tusen antidemokrater demonstrerer nå i Bangkok og krever statsminister  Yingluck Shinawatra avgang. Foto: RUNGROJ YONGRIT/EPA
RASENDE DEMONSTRANTER: Flere tusen antidemokrater demonstrerer nå i Bangkok og krever statsminister Yingluck Shinawatra avgang. Foto: RUNGROJ YONGRIT/EPA Vis mer