Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To døde i eksplosjons- artet brann på Jørpeland

- Pårørerende til de antatt omkomne er varslet.

 TO DØDE:  To personer er funnet omkommet etter at det brøt ut brann i en leilighet på Jørpeland i Rogaland. Foto: NTB Scanpix.
TO DØDE: To personer er funnet omkommet etter at det brøt ut brann i en leilighet på Jørpeland i Rogaland. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 17.37 onsdag kveld fikk brannvesenet i Rogaland inn en melding om en eksplosjonsartet brann i en leilighet på Jørpeland i Strand kommune i Rogaland. Da var det full overtenning i bygningen.

Klokka 19.30 var brannen slukket, og brannvesenet gikk deretter inn med røykdykkere og fant én person omkommet. Etter et større finsøk i leiligheten fant de ytterligere en person død.

Pårørende varslet Leiligheten hvor brannen brøt ut, ligger over et veterinærkontor. På adressen hvor brannen fant sted er det totalt registrert ni personer fordelt på flere leiligheter, men de andre ble raskt gjort rede for kort tid etter at brannen var slukket.

- Pårørende til de antatt omkomne er varslet. Vi er ikke hundre prosent sikre på identiteten, men vi har en formening om hvem det kan være og derfor ønsker vi ikke gå ut med kjønn og klar identitet akkurat nå, sier operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Geir Gjesdal, til Dagbladet.

- Det vi kan si er at det trolig var to eldre personer som omkom i denne brannen, men det vil nærmere undersøkelser kunne stadfeste, sier operasjonslederen.

Ønsker ikke spekulere Operasjonsleder Gjesdal opplyser til Dagbladet at politiet foreløpig ikke ønsker å spekulere i hvordan brannen kan ha startet. Kriminalteknikere var raskt på plass i etter at brannen var slukket, uten å komme nærmere en løsning til hvordan brannen oppstod.

Brannvesenet forteller at de jobber ut fra flere alternativer.

- Det kan være så mye. Alt i fra gass i huset til ulmebrann som har fått nok oksygen, men det blir ren spekulasjon for meg å si noe om, forteller Svein Nesse, vaktleder i Sør-Rogaland brannvesen til Dagbladet.

- Skikkelig flammehav Vaktlederen forteller at det var en kraftig brann.

- Det var et skikkelig flammehav da vi kom til stedet, og det var en fullstendig overtenning. Flammene sto skikkelig ut av vinduene og det var en skikkelig intens brann, forteller Nesse til Dagbladet.

Strand kommune har nå kalt inn kriseteam til følge opp de involverte og pårørende i saken.

- Dette er fryktelig trist. Nå tenker jeg først og fremst på de omkomne og de pårørende, sier Helge Steinsvåg, ordfører i Strand kommune, til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling