To døde i husbrann

To er funnet omkommet og en person er fortsatt savnet etter at det brøt ut en kraftig brann i en sosialbolig på Spikkestad i Røyken i Buskerud i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et boligkompleks med fire leiligheter ble i formiddag sterkt skadd i en brann. I alt fire menn i alderen 30-50 år bor i komplekset, men da brannen brøt ut var bare en av beboerne i sikkerhet på utsiden.

- To er funnet omkommet. Fjerdemann var etter all sannsynlighet ikke hjemme da brannen brøt ut, sier lensmannsbetjent Sigvard Brusegård til Dagbladet :på nettet. Han sier videre at en av de omkomne ble funnet i en leilighet i første etasje. Den andre ble funnet i trappen. Begge de to bodde i huset.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 10.42. Brannen startet i bygningens andre etasje, men spredte seg senere til hele bygningen. Flammene og varmen forhindret røykdykkere fra å komme opp i husets andre etasje. Ved 11.45-tiden raste taket ned i den brennende bygningen.

Røykdykkere har søkt igjennom de to leilighetene i første etasje. I den ene bodde mannen som reddet seg ut.

- Huset er eid av Røyken kommune og blir benyttet til å huse sosialklienter. Ingen av de fire mennene som bor i huset skal ha fast arbeid så vi har grunn til å tro at de kan ha vært hjemme, sier lensmannsbetjent Pål Sørensen til NTB.