To døde i kanoulykke

Mannen og kvinnen ble funnet i vannet av luftambulansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to personene, som foreløpig ikke er identifisert, leide en kano ved Nelaug stasjon i Aust-Agder i går ettermiddag. Da paret ikke var tilbake ved 12-tida i dag, slo kanoutleieren alarm.

- Vi fikk en telefon klokka 12.17 fra de ansatte ved Nelaug stasjon. De fortalte at paret hadde ankommet i en bil i går. Mannen og kvinnen skulle levere tilbake kanoen i går kveld, men hadde ikke kommet tilbake fra turen ennå. Utfra de opplysningene, valgte jeg å iversette en stor redningsaksjon, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet rykket ut til Nelaug stasjon, mens luftambulanse lettet fra Arendal. Det ble også rekvirert et Sea King-redningshelikopter fra Stavanger.

Det ble funnet en redningsvest i Nelaugvannet, og kort tid seinere meldte luftambulansen at den hadde funnet mannen og kvinnen livløse i vannet.

- Vi har akkurat fått dem inn til land, men har ikke identifisert dem ennå. Vi har grunn til å tro at bilen de brukte til stasjonen tilhørte den ene, men har så langt ikke fått bekreftet dette, sier Neset til Dagbladet.no.