To døde i nytt uvær

Ikke før har britene begynt å tørke, så rammes de av et nytt uvær. I dag har to mennesker mistet livet, og folk i Devon blir evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har kommet store mengder nedbør, og kraftige vinder har herjet i den sør-vestlige delen av Storbritannia det siste døgnet.

I dag ble to personer funnet omkommet etter at bilen de satt i kjørte av ei bru og havnet i elva.

Det kraftige regnet og vinden har ført til flom over store deler av Storbritannia. Det er sendt ut 140 flomvarsler ved elver og vassdrag og i Dawlish i Devon blir mange av beboerne evakuert av kystvakta. En mann satt i gjørme til livet og måtte heises opp av helikopter.

Taper kampen

Foreløpig holder flomvernet unna, men brannvesenet frykter at de kjemper forgjeves.

- Brannmannskaper gjør sitt beste for å lede vannet utenom utsatte eiendommer, men med fortsatt nedbør og stigende vannstand er det fare for at vannet bare ledes til andre steder, sier en talsmann i Gloucestershire til Sky News.

Flere motorveier i Wales og Irland er stengt på grunn av flom. Helgens storm vil bli like kraftig som uværet som herjet britene 30. oktober.

Det ser foreløpig ikke ut til at uværet vil bevege seg til våre breddegrader. På Meteorologisk institutts hjemmeside varsles det lett regn og sludd og litt kaldere i Sør-Norge, i Nord-Norge blir det lett regn og snø i Troms og Finnmark.

EVAKUERING: Rundt 30 mennesker måtte rømme hjemmene sine i Dawlish.