Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To døde i opptøyer i Gabon

Banditer satte fyr på politistasjonen i Port Gentil, den nest største byen i Gabon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bander gikk på plyndringstokt fredag og satte fyr på politistasjonen i Port Gentil, den nest største byen i Gabon. To personer har mistet livet i opptøyene.

Demonstranter gjennomsøkte politistasjonen, satte fri andre demonstranter som var pågrepet tidligere på dagen, og stakk til slutt bygningen i brann, sier øyenvitner. Tidligere på dagen ble butikker og bensinstasjoner plyndret rundt om i byen, og politi og soldater ble satt inn for å spre bandene.

Minst to personer er blitt drept i uroen.

Uroen i Gabon brøt ut torsdag da det ble klart at Ali Ben Bongo hadde vunnet presidentvalget i landet. Han tar nå over etter sin far Omar Bongo, som døde i juni etter å ha styrt landet i mer enn 41 år.

Opposisjonen karakteriserer Ali Ben Bongos valgseier som et statskupp, men landets grunnlovsdomstol konkluderte fredag med at valget hadde gått riktig for seg. Den tidligere kolonimakten Frankrike har også anerkjent resultatet.

Styresmaktene i Gabon innførte portforbud torsdag kveld for å få bukt med uroen.

Demonstranter beskylder Frankrike for å ha medvirket til valgfusk, noe franske styresmakter avviser. Bygningen som huser det franske oljeselskapet Total ble fredag stukket i brann og skudd ble avfyrt i nærheten av bygningen. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling