To døde i sjalusi-tragedie

Mannen i 20-årene skjøt og drepte sin jevnaldrende eks-kjæreste og skjøt så seg selv med en hagle. Tragedien skjedde i en enebolig på Fagernes påskeaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en svært tragisk hendelse. Begge de døde har tilknytning til området, sier politiinspektør Atle Roll-Matthiesen ved Vestoppland politidistrikt.

Han sier til Dagbladet at de to døde var bekjente.

- Jeg vet ikke om de har vært kjærester, men jeg kan ikke utelukke det. Mye tyder på at dette har med kjærlighet/sjalusi å gjøre, sier Roll-Matthiesen.

Etter det Dagbladet forstår, har de to vært kjærester. Mye tyder på at tragedien skyldes sjalusi. Familie og vennekrets av de to er i sjokk etter det som har skjedd. Mannen som skjøt sin 20-årige eks-kjæreste og deretter seg selv, har ikke vært innblandet i kriminalitet tidligere. Våpenet som ble benyttet, en dobeltløpet hagle, skal han ha hatt tilgang til. Politiet har ikke fått avklart hvem som eier våpenet.

Væpnet aksjon

Naboer meldte fra til politiet om skyting i en enebolig på Skrautvål ved Fagernes klokken 1745 påskeaften. I boligen bodde den drepte kvinnen sammen med sine foreldre, som var på påskeferie. Bevæpnet politi omringet huset, og etter en stund konstatere politiet at det lå en livløs kvinne på altanen. Politiet tok ingen sjanser, evakuerte flere hus og dannet en jernring rundt huset.

Mer enn 20 tungt bevæpnede politifolk deltok i aksjonen, anført av den såkalte UEH-troppen fra politiet i Gjøvik, som er spesialtrent i vanskelige bevæpnede politiaksjoner.

I 21-tiden tok politiet seg opp til altanen og hentet ned den døde kvinnen. Da hadde ikke politiet hørt en lyd fra boligen, og det hadde heller ikke vært mulig å få kontakt med noen der inne.

- Vi fikk mange motstridende opplysninger, og sto overfor en veldig uavklart situasjon. Dette var et svært vanskelig politioppdrag, sier politiinspektør Roll-Matthiesen.

Gikk inn i huset

Politifolkene satt med en følelse av at det trolig ikke var noen personer i live i huset, men kunne ikke vite det sikkert. Klokka 02 natt til søndag ble det skutt inn tåregass i eneboligen. Ingen kom ut, ingen bevegelser ble registrert.

Politiet begynte da å forberede en aksjon der væpnet politi fra UEH-styrken skulle ta seg inn i boligen. Da det lysnet i 0630-tiden slo politiet til. Inne i boligen fant de mannen i begynnelsen av 20-årene død. Trolig tok han sitt liv like etter at han drepte sin tidligere kjæreste. Politiet hørte nemlig aldri skyting så lenge politiaksjonen pågikk.

- Den videre etterforskningen vil avklare hvordan dette skjedde. Vi er sikre på at mannen tok sitt eget liv, og at han skjøt kvinnen først, sier politiinspektør Roll-Matthiesen, som betegner saken som «oversiktlig».