To døde i skyteepisode på skole i USA

- Skoleskytter tok livet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer er døde i en skyteepisode på Marysville-Pilchuck High School, i Marysville i nærheten av Seattle i USA i kveld, bekrefter politiet overfor Ap.

En av de to døde er den antatte gjerningsmannen.

- Han er død og han var en student ved skole. Politiet er sikre på at det bare var en gjerningsperson, opplyser talsmann for det Marysville-politiet Robert Lamoureux under en kort pressebrif.

I kantina Ifølge vitner skal gjerningsmannen være førsteårsstudent. Han  skal ha kommet inn i kantina og startet å skyte rundt seg cirka klokka 11 lokal tid, 20 norsk tid. Etter å ha skutt flere personer, rettet han våpenet mot seg selv.

Fire personer skal være skadd. Sykehuset melder at tilstanden er kritisk for tre av dem, ifølge Ap.

Elevene ble evakuert fra skolen i mindre grupper, noen med hendene over hodet. Ut fra tv-bildene fra stedet så imidlertid evakueringen ut til å gå rolig for seg.

Gjemte seg i klasserom Væpnet politi har søkt gjennom skolen klasserom for klasserom og merker av med tape de klasserommene etter at de er sikret, rapporterer komonews.

En student som CNN har snakket med over telefon, forteller at hun gjemte seg i et klasserom sammen med flere andre elever. Hun forteller at de hørte skudd og at de først trodde det var en øvelse fram til lærerne ga dem beskjed om å søke dekning i klasserommene.

En annen elev som CNN har snakket med forteller at han var i kantina da skytingen startet. Han forteller at det var kaos og «blod overalt.»

Han forteller at gjerningspersonen skal ha vært en populær student, men at han helt nylig hadde vært utsatt for mobbing. En annen elev sier at gutten som skjøt skal ha vært sint på ei jente som ikke ville gå ut med ham og at hun skal være en av de som ble skutt.

En elev ved skolen sier gutten gikk bort til et bord, trakk et våpen og startet å skyte de som satt ved bordet.

GJENFORENT:   Evakuerte elever blir gjenforent med foreldre etter å ha blitt evakuert fra Pilchuck High School.  Foto: AP Photo/Ted S. Warren
GJENFORENT: Evakuerte elever blir gjenforent med foreldre etter å ha blitt evakuert fra Pilchuck High School. Foto: AP Photo/Ted S. Warren Vis mer