To døde og 26 savnet etter fergeforlis

Passasjerferge med 62 mennesker om bord er gått ned utenfor øy i Filippinene. Ikke alle rakk å få livvest.

SKIPSFORLIS: Passasjerferja «Lady of Mount Carmel» er gått ned utenfor øy i Filippinene. Foto: Google Maps
SKIPSFORLIS: Passasjerferja «Lady of Mount Carmel» er gått ned utenfor øy i Filippinene. Foto: Google MapsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge kystvakta i landet var det 62 mennesker om bord da ulykken skjedde. Ferga «Lady of Mount Carmel» sank i nærheten av øya Burias.

To passasjerer er bekreftet døde. 26 mennesker er fremdeles savnet, melder philstar.com.

Kystvakta opplyser at «Lady of Mount Carmel» seilte ut fra Pio Duran i Albay med kurs for Aroroy, Masbate da ferga gikk ned klokka 5.30 i morges lokal tid.

Foreløpig er 34 mennesker reddet i sikkerhet etter forliset, blant annet kapteinen Lauro Mateo, som via radio opplyste om at skipet hadde 40 passasjerer om bord, i tillegg til en besetning på 22.

Ifølge aljazeera.com er marinefartøyer, kystvaktskip og lokale fiskere kalt ut for å søke etter folk i området hvor ferga gikk ned, to kilometer utenfor øya Burias.

John Michael Mandane ved kystvakta forteller at været i området skipet gikk ned var fint.

Kapteinen har opplyst om at skipet hadde slagside før det sank og at det akkurat hadde vært overhalt av mekanikere før den skjebnesvangre turen.

Videre har kapteinen opplyst at ikke alle passasjerene ble gitt livvester. Vestene ble distribuert av besetningen mens skipet var på vei ned.

«Lady of Mount Carmel» er nå ikke lenger synlig i havoverflaten. Skipet hadde to busser og seks andre større kjøretøy om bord.